Járólapok, amiktől garantáltan padlót fogunk

2019. március 04.
Választhatjuk a klasszikus geometriai mintákat, vagy éppen egy különleges színes kompozíciót, a megfelelő padlócsempe mindenképpen döntő lehet egy helyiség hangulatának kialakításában. Összeállításunkban izgalmas kombinációktól a merész beton burkolatig minden megtalálható.

Klasszikus sikkre vagy inkább merész, ötletes újításra vágyunk? Az idei trendekben mindkettő megtalálható, persze a tervezők mindig tudnak olyan kombinációt kitalálni, amitől mindenkinek leesik az álla. A padlóig.

Szofisztikált és semleges

A hatszögletű járólap sokkal érdekesebb, ha egyszínű háromszögekkel egészítjük ki. Ez a márványmintás burkolat tökéletes egyensúlyt teremt a klasszikus és az újító között, hivalkodás nélkül.

Art deco inspiráció

A mentazöld falaktól a szabadon álló mosdókagylóig, vékonykeretes tükörrel, nehéz nem szerelembe esni ezzel a fürdőszobával. És az egésznek az ötvenes évek stílusában tervezett legyező formájú padlóburkoló adja az alapját.

Átmenet fába

A csodálatos szabadon álló fürdőkád (de bármilyen más olyan tárgyat helyezhetünk a térnek erre a pontjára, amit hangsúlyozni szeretnénk) sokkal jobban előtérbe került így, hogy a padlóburkolat a helyiség egyik végén még fa parkettával indul, és ugyanolyan alakú és elrendezésű csempeként ér véget a túloldalon. Ez jó ötlet olyan fürdőszobához is, amely főként fa elemeket tartalmaz. Egyszerűbb ápolni a járólapot a magas páratartalmú területeken, mint a fa borítást.

Színes mediterrán hatás

Vigyünk életet a szobánkba színes burkolattal. Mintha egy mediterrán teraszon lennénk, úgy érezhetjük magunkat a vibráló járólappal lerakott helyiségben, melyet csak még jobban kiemel az élénksárga kanapé.

Az örök divat halszálkaminta

Egy klasszikus angol étkezőben érezhetjük magunkat a halszálkamintás padlóval lerakott helyiségben. Ez a minta sosem megy ki a divatból, hiszen anélkül érdekes, hogy kaotikus lenne. Tökéletes választás minimalista stílushoz.

View this post on Instagram

Pale lilac Ossido tiles.

A post shared by Made a Mano Official (@madeamanoofficial) on

 

A beton betört a lakásba

Az indusztriális divat terjedésével már nem csak a teraszokat burkolhatjuk a látszóbeton lapokkal, akár a konyhát, sőt nappalit is. Modern, vizuálisan érdekes, és roppant tartós.

Semmi ismétlődés

Használjunk nagyobb, nem ismétlődő mintát vidám, élénk színben, máris kész a különleges atmoszférájú fürdőszoba. Mintha egy labirintusjátékkal lehetne eljutni a zuhanytól az ajtóig. Igazi vizuális flow élmény.

Rendszer nélküli rendszer

Ez a grafikus, háromszögletű dizájn stílusossá és nehezen feledhetővé teszi a teraszt. Első pillantásra esetlegesnek tűnhet az elrendezés, de ha jobban megnézzük, felfedezhetjük benne az összetett mintázatot.

Kontrasztos színek

Háromszögek, négyszögek, gyémántalakzatok! Ha vidám, ám mégis modern és letisztult fürdőszobát szeretnénk, érdemes ihletet meríteni ebből a kis helyiségből.

Forrás: House Beautiful