Hétvégéig intézd el a bevásárlást!

2019. április 05.
A bevásárlás egy tömött boltban kész rémálom. Ha nem akarsz sorban állni sokat, érdemes csütörtökig, de legkésőbb péntekig elintézni a szükséges dolgok beszerzését.

Néha olyan érzés, mintha mindenkinek pont ugyanakkor jutna eszébe elintézni a bevásárlást. Hatalmas zsúfoltság a boltban, kígyózó sorok a pénztárnál. Ám nem minden napra és napszakra igaz ez.

Hétfőtől csütörtökig fáklyásmenet
A hét első napjain, egészen csütörtökig remekül elintézhető a heti bevásárlás, ha kora reggel vagy délelőtt odaérünk a boltba. A legtöbben hétvégén felhalmozzák a következő heti készleteiket, így a hét elején még gyakori az üresjárat az üzletekben. Ám a munkaidő vége után, ami jellemzően délután öt óra, megsokasodhatnak a vásárlók, a friss pékárut, gyümölcsöt ilyenkor szerzik be az emberek. Így célszerű délelőtt érkezni, ha minél kevesebbet akarunk sorban állni.



Ki korán kel, nem áll sorba
A nagyon korai időpontokban, vagy nagyon későn nem sok vevőt találni a szupermarketekben. Ami még fontos érv a kora reggeli bevásárlás mellett, hogy ilyenkor még teljes a választék a friss gyümölcsből és péksüteményből. Minden adott egy remek reggelihez. Egy szerda kora reggeli bevásárlással biztosan nem tévedünk tehát.

Hétvégén és délután kerüljük a boltokat

Munka után vagy hétvégén viszont csak akkor menjünk bevásárolni, ha nagyon muszáj. Ezekben az idősávokban rohamozzák meg a legtöbben a polcokat, garantált a hosszú sorbanállás a pénztáraknál. Vasárnap egész nap nagy forgalomra kell számítani az üzletekben, jobb ha előrelátó módon már előző nap beszerezzük a húsleveshez valókat.

Fotó: Unsplash