Gondolatébresztő előadások inspiráló fiataloktól

2019. április 11.
Jubilál hazánkban a világszerte fogalommá vált TED platform látásmódjukkal, gondolkodásukkal és innovatív ötleteikkel kitűnő fiatalokat felvonultató konferenciasorozata, a TEDxYouth@Budapest. Az immár tizedik éve megszervezett egész napos konferencián idén tizenkilenc inspiráló, tevékenységeiben vagy gondolkodásában figyelemre méltó 30 év alatti fiatal áll színpadra és várja a nyitott, társadalmilag aktív közönséget.

Még kapható néhány jegy a tíz éves története során sikert sikerre halmozó, a nyitott gondolkodású fiatalok egyik legfontosabb hazai fórumává váló TEDxYouth@Budapest 2019 konferenciára. Az idén a Miért? Miért ne? címen zajló egész napos rendezvénynek a MOM Kulturális Központ ad otthon április 13-án, szombaton.

A jubileum jegyében az idei konferencián színpadra lép a TEDxYouth@Budapest több korábbi jeles előadója, tizenkilenc idén bemutatkozó, a jövő nagy reménységének tartott fiatallal egyetemben. A délelőtti Miért? szekció azt az mindenkiben mélyen lakozó erőt, a „saját miértet” vizsgálja, amely előrevisz minket, ami miatt tettre készen kelünk fel reggelente. A miértek között megszállott közösségépítő, okoseszközöket oktatásba beemlő startupper, játékfejlesztő producer, a fiatalok és a munkaadók világát összehangoló tanácsadó, párkapcsolatokra szakosodott vlogger és coach, a fiatal kora ellenére sokat tapasztalt önmagát kereső és sok mindenben megtaláló vállalkozó és az online teret is meghódító bűvész segítenek eligazodni.

A Miért ne? szekció főszereplői azok a fiatalok, akik annak ellenére vágtak bele álmaik megvalósításába, hogy a többség nem látott lehetőséget ötleteikben, azok, akik a hallgatólagos vagy már túlhaladott játékszabályok újraírására vállalkoztak. A 20 éves wannabe polihisztor, a történelmet alkalmazott tudománnyá formáló városi kalandjáték-fejlesztő, a transzgenerációs örökséggel foglalkozó kutató, az inkubációs házakban mentoráló service designer, az egészségügyben uralkodó káoszt kézenfekvő megoldásokkal felülírni kész újító, a megszállott sportoló és utazásfüggő, illetve a legnagyobb gyengeségét, a „másságát” legnagyobb erősségévé kovácsoló zenész és marketinges mind, mind előremutató gondolatokkal nyitnak új kapukat.

A Miért most? zárószekcióban az idő és a most fontosságát felismerő előadók lépnek a TED konferenciák jól ismert vörös szőnyegére. A szinte minden médiaformátumban tapasztalatot szerző volt könyvkiadó marketingvezető a könyvek fontosságára hívja fel a figyelmet, az Y-generációs véleményvezér a közösségszervezéssel kapcsolatos tevékenységét és felnőttképzési modelljét mutatja be, terítékre kerül napjaink egyik legégetőbb fiatalokat érintő problémája, az iskolai zaklatás, a profi sport és a kiegyensúlyozott élet viszonya, valamint a klasszikus balett és a modern táncművészet világa napjainkban.

Igazán izgalmasnak ígérkezik a szombati TEDxYouth@Budapest nyitószekciója is, ahol egy országosan egyedülálló kezdeményezés debütál. A Edisonplatform alapítói és meghívott vendégeik a Kids. Build. Future. előadáson mutatják be a szervezetet, melynek célja összefogni és együttműködésre ösztönözni azokat a tudásalapú, innovatív szereplőket, akik a gyerekek jövőre való felkészítésén dolgoznak.

A TEDxYouth@Budapest 2019 időpontja és helyszíne:

  • április 13., szombat, 8:00 óra
  • MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

A TEDxYouth@Budapest 2019 részletes programját ITT találod! A Facebook eseményt pedig ITT!