Érzékeny találkozás az illóolajokkal

2019. május 07.
A Young Living immár 4-5 éve jelen van a magyar piacon, világszerte viszont már hosszú évtizedek óta egyenlő a minőségi illóolaj-gyártással. Egy napra csatlakoztam a márka területi csapatához azért, hogy megérezzem a Young Living életérzést és filozófiát. Azt hiszem, aki egyszer belekóstol az illóolajok világába, az egy életre “szerhasználóvá“ válik.

Klisés marketingszöveg, de egy jól megválasztott illóolaj tényleg sokkal többet jelent, mint egy mezei parfüm. Gyógyít, képes befolyásolni a hangulatunkat és még akár belsőleg is táplálhat minket, ízesítheti az ételeinket és italainkat. A Young Living olajai között barangolva az impozáns Tó Wellness Hotel, Bánkban voltak olyan olajok, melyek már az első pillanatban megérintettek, míg mások kifejezetten taszítottak. Olyan erős karaktere van ezeknek a keverékeknek, hogy szinte vonzódást, izgalmat vagy akár haragot is érezhetünk irántuk. Laikus, kezdő olajfogyasztóként sokkolt ez a felismerés. Eddig az alvássegítő, ártalmatlan mandarinolaj-levendula kombón nem igazán bátorkodtam tovább, hiszen ezek az esszenciák nagyon erős koncentrátumok, és az alkalmazásukhoz jó, ha segítségünkre van egy szakember.

A Tó Wellness Hotelben megrendezett aromaterápiás hétvégén szakemberből nem volt hiány, szóval a mélyebb felfedezéseké volt a terep. A szakmai előadásokon túl – melyek az élet minden területét lefedték, volt szó babaápolásról, táplálékkiegészítésről, az olajok és a sport kapcsolatáról, mentális egészségről is – a résztvevőknek arra is lehetőségük volt, hogy egy jóga órán győződjenek meg az illóolajok jelentőségéről. A jógához a Young Living csapata szinte megkomponált egy illatművet, és a gyakorlás közben körbejárva csepegtették a tenyerünkre, csuklónkra, talpunkra a jógához éppen illeszkedő olajokat. A relaxációs olajat a tenyerembe masszírozva az óra végén arra gondoltam, új dimenziója nyílt meg számomra a testmozgásnak.

A márka másik nagy közönségkedvence az ásványi alapú smink. Egy profi sminkes segítségével az ásványi, mindenmentes szépségtermékeket saját magunkon is tesztelhettük. A klasszikus sminkmárkákhoz képest teljesen más technikát igényelnek az ásványi alapú termékek: a porított, finom anyagokat egy éppenhogy nedves ecsettel vihetjük fel az arcra. A szupertartós anyagok nem alkalmasak a színpadi, markáns sminkek elkészítésére, a hétköznapokra viszont szolid és megbízható alternatívát nyújtanak azoknak, akik nem szeretnék a bőrüket kimondhatatlan nevű összetevőkkel terhelni.

A kedvencem ezekben a termékekben mégis a nagyfokú kreativitás: az ásványi alapú termékeknél nincs kifejezetten arcra, szemre vagy szájra való termék, így bátran kombinálhatjuk, mit hova rakunk. Szuper harmóniát teremthetünk így például a szemsmink és a pirosító vagy a szájfény színe között. És ugyanez igaz az illóolajokra is, hiszen a személyiségünkön és a képzelőerőnkön is múlik, hogy mely esszenciát hogyan építjük be a rutinunkba.

A Tó Wellness Hotel Bánk jazz tematikájú terei és a Wellness részleg szaunái, gőzkabinjai, pezsgőfürdői tették teljessé az érzékeny találkozásunkat az olajokkal: a háttérből innen-onnan hallatszódó jazz és a hotel hatalmas ablakaiből látszódó bánki tó panorámája árasztotta magából a nyugalmat, és mindenkit az intuitív felfedezés irányába terelt. A nap végére sikerült egy új, összetett illatra is rátalálnom. Sosem gondoltam, hogy lehet így érezni olaj iránt, de minden túlzás nélkül úgy érzem, mintha a személyiségem mini kivetülése lenne az a bizonyos illat. Szóval a nap végén nagyot szippantottam az új kedvencemből, a Stress Away keverékből és megindultam vissza, a budapesti forgatag felé.

A Young Living eseményeihez bárki csatlakozhat, további információért keresd a Facebook-oldalukat!