A magyar Trónok Harca rajongók 4500 beteg gyógyulását segítették elő

2019. április 04.
Literszámra folyt a vér Budapest utcáin! De aggodalomra semmi ok, csak a Trónok harca rajongói bizonyították elkötelezettségüket a sorozat és a jó ügy érdekében.

Óriási siker volt az HBO és a Magyar Vöröskereszt nagyszabású véradási kampánya, amelyen Budapest-szerte megmozdultak a rajongók, és hosszú sorokban kígyóztak a véradóhelyszínek előtt, hogy vérüket adják a Trónért!

A végeredmény lenyűgöző: a Magyar Vöröskereszt előzetes becsléseihez képest 37%-kal többen jelentek meg a kampány 10 napja alatt. Az adataik alapján a vért adók 35%-a korábban még sohasem vett részt ilyen jótékonysági akcióban, sőt, a helyszíni adatok alapján a megjelentek sokkal fiatalabbak voltak, mint általában, így elmondható, hogy a Trónok harca sikeresen megmozgatta óriási rajongótáborát.

„Köszönjük a remek együttműködést, remélni sem mertük, hogy ilyen sokan vesznek majd részt a kampányban. Annak pedig kimondottan örülünk, hogy több mint ötszázan életükben először adtak vért, bízunk benne, hogy őket is majd a rendszeres véradóink között üdvözölhetjük. A Magyar Vöröskereszt munkája azonban itt nem ér véget, egész évben várjuk a lelkes segítőket” – mondta Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezés szakmai vezetője.

Egy véradó átlagosan összegyűjtött 450 ml véréből 3-féle vérkészítmény készül, ami 3 beteg gyógyulásához használható fel, így a kampánnyal közel 4500 beteg gyógyulását segíthetjük.

Ugyan Budapesten befejeződött a véradás, május 20-ig országszerte elérhető lesz a véradó kamion, így a résztvevők Trónok harcás karkötőt kapnak a készlet erejéig. A helyszínek és időpontok a Magyar Vöröskereszt honlapján érhetőek el.

A Trón harca egyik főszereplője, Nikolaj Coster-Waldau (vagyis Jamie Lannister) az alábbi videóban személyesen köszöni meg a rajongóknak, hogy vérüket adták a jó ügy érdekében!

Fotó: HBO