Házikedvenceink ronthatják a szexuális életetünket

2019. június 12.
Bár kétségtelenül jó érzés, ha otthon egy szőrös négylábú fogad lelkesen a stresszes munkanap után, ám van, amikor nem is olyan imádnivalóak kis barátaink. Egy friss tanulmányból úgy tűnik, a háziállatok nincsenek túl jó hatással gazdáik szexuális életére.

A háziállatok olyankor is mellettünk állnak és szeretet adnak, mikor nincs túl jó napunk. Bármi történjék, kitartanak gazdáik mellett. Ám ha a szexről van szó, kiderül, hogy a négylábú kedvencek nincsenek túl jó hatással gazdáik hálószobai életére. A Pet Life Today szaklap végzett tanulmányt több mint ezer ember megkérdezésével arról, hogyan érezték magukat azokban a kapcsolatokban, melyekben párjuknak kutyája vagy macskája volt, milyen hatással volt a házikedvenc a szexuális életükre. Az eredmény pedig meglepő.


Azok közül, kik olyan személlyel randevúztak, akinek kutyája volt, több mint harmaduk nyilatkozott úgy, hogy a kutya akadályozta az érzelmi és testi initmitást, a macskával rendelkezőknél ez az arány huszonhat százalék volt. A nyilatkozók negyven százaléka vallott úgy, hogy olyan érzésük volt, hogy versenyezniük kell a háziállattal a partnerük figyelméért, idejéért, vagy éppen szeretetéért. A megkérdezettek 63 százaléka jutott el arra a pontra, hogy megkérte partnerét, válasszon közte és a háziállat között. A szakemberek figyelmeztetnek, hogy ez nagyon kockázatos lépés, az állattartók nagy része inkább szakít párjával, de a kutyájáról, macskájáról nem mondana le.

A legokosabb dolog, amit tehetünk, ha őszintén beszélünk aggályainkról a párunkkal, és közösen próbálunk megoldást találni arra, hogy zavartalan legyen az intimitás a kapcsolatunkban.

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash