5 teendő, ha a kutyánk utálja az új szerelmünket

2019. május 12.
A kutyánk a lelki társunk. De mi történik, ha egy hozzánk tökéletesen illő személy is színre lép, akit utál a kedvencünk?

A kutyák általában nem veszik különösebben zokon, ha a gazdájuk párra talál, ám az sem ritka, ha a kedvenc nem nézi túl jó szemmel, hogy az emberük valaki másra is figyel rajtuk kívül. Nicole Ellis kutyatréner ad néhány tippet arra az esetre, ha a kutyánk utálja az új szerelmünket, hiszen ez a szituáció nagyon megterhelő és stresszes lehet minden érintettnek. Az alábbi öt tanács jó eséllyel megoldja a kényes helyzetet, és a legellenállób kutya szívét is meglágyítja gazdája új szerelme felé.

1. Hadd etesse az új párunk a kutyát. A kutyák szívéhez általában a hasukon keresztül vezet az út, tehát ha ételt ad kedvencünknek, az hatalmas piros pont lehet az új személynek kutyánknál.

2. Közös játék. Ha együttműködő kedvencünk, és már kicsit megismerkedtek párunkkal, hagyjuk őket egyedül időnként. Hadd sétáltassa az új személy a kutyát, játsszanak együtt, így jó eséllyel kialakul kutyánk kötődése a párunk irányába is.


3. Tanuljanak valami újat együtt. Párunk tanítson valami új képességet, trükköt kutyánknak. Jutalmazza kedvencünket a tréning során különösen finom falatokkal. Nem kell, hogy 10-15 percnél tovább tartson egy-egy ilyen program, ám így is biztosan villámgyors eredményt érünk el.

4. Közös iskolába járás. Annyiféle közös program lehetséges, az agilitytől a vadászati játékokig, a kutyánktól függ, mi áll hozzá közelebb. Mindhárman vegyünk részt az ilyen játékokon, jobban élvezzük majd, mint gondolnánk. Megtanulhatunk együtt dolgozni, mélyül a kommunikációnk és erősödik a kötődés.

5. Ne erőltessük. Ha kierőszakolni akarjuk, hogy kutyánk elfogadja új párunkat, azzal csak lassítjuk a folyamatot. Hagyjuk, hogy a kutyánk kezdeményezzen. Párunknál legyen kéznél mindig néhány a kutyánk kedvenc játékaiból, hogy ha a kutya úgy érzi, megtehesse az első lépéseket.

Fotó: Unsplash