Milyen a tökéletes háziállatod a csillagjegyed szerint?

2019. május 30.
A csillagjegyünk rengeteg információt hordoz személyiségünkról, választásainkról, így abban is segít, melyik a tökéletes háziállat számunkra. Egy kutya, macska, hal vagy éppen a ló illik hozzánk legjobban a zodiákus szerint?

Négylábú (vagy kétlábú, esetleg nyolc, vagy éppen lábnélküli) barátainknak gondoskodásra és szeretetre van szükségük, a csillagjegyünk pedig segít benne, hogy olyan háziállatot válasszunk, melyet személyiségünknek megfelelően tudunk nevelgetni.

Kos: szőrös társak
Bár legszívesebben egy kecskét vagy egy birkát fogadnának örökbe a csillagjegy szülöttei, megfelelő farm híján ez elég bonyolult lenne. Szerencsére egy nagy mozgásigényű kutya is remekül illik a Kosokhoz, mint például a német juhász, a border collie, vagy ha csak egészen pici lakás áll a rendelkezésükre, egy csivava. Meglepőnek tűnhet, ám kis termetük ellenére hatalmas energiával rendelkeznek, így remekül kiegészíthetik egymást a kosokkal.


Bika: higgadt állatok
Ha kutyát szeretnének, a Bika jegy szülöttei válasszanak alacsony mozgásigényű, nyugodt fajtát, mint például a basset hound, aki pont olyan makacs, mint egy bika. A teknős is remekül illik a csillagjegy szülötteihez. Ám ha maradna a szőrös háziállatoknál, egy macskával is megpróbálkozhat, akivel együtt relaxálhatnak a kanapén olvasás közben.

Ikrek: társaságkedvelő kedvencek
Azt mondják, a beagle fajtájú kutyáknak pont olyan filozofikus lelkük van, mint az Ikrek jegy szülötteinek. Ez a kis vadászkutya kedves és könnyen tanítható, ahogy a golden retriever vagy a pudli is. A lényeg, hogy különösen intelligens fajtát válasszanak a csillagjegy szülöttei. Mivel szeretnek beszélgetni, az Ikrekhez a madarak is remekül illenek. A törpepapagáj vagy a trópusi seregély remek társaság lehet a csillagjegy szülötteinek.

Rák: családbarát fajták
Mivel a Rák rendkívül családközpontú csillagjegy, olyan háziállatot válasszon, mely jól kijön a gyerekekkel. A border collie, a golden retriever és a buldog is remekül tűri a kicsik támadásait. A macskák viszont túl független és önálló személyiségek a Rákok számára, talán a perzsamacska lehet jó választás, ha ragaszkodunk a doromboló házikedvenchez. Mivel a Rákok imádnak gondoskodni, simogatni és kedveskedni, így a halak vagy madarak nem elégítik ki az ilyen irányú igényeiket.


Oroszlán: feltűnő és látványos legyen
Az Oroszlánok imádják, ha felfigyelnek rájuk, így olyan háziállatot válasszanak, melytől mindenkinek leesik az álla. Egy afgán agár, vagy egy arisztokratikus angol szetter például biztosan remek választás számukra. Ha pedig ritkább és különlegesebb kedvencet szeretnének, szóba jöhet például a csincsilla. A macskákkal legyenek óvatosak a csillagjegy szülöttei, két dudás egy csárdában ritkán fér el.

Szűz: pedigrés kutya
A Szűzek olyannyira ragaszkodnak a rendhez és a luxushoz, hogy szívesebben választanak fajtiszta, törzskönyvezett kutyát az örökbefogadás helyett. A basset hound például remekül kielégíti az eleganciára való igényüket, és a Szűzek biztosan betartatják kedvencükkel a diétát. A macskák is szóba jöhetnek a csillagjegy szülöttei számára, a burma macska fehér kesztyűcskéivel minden tekintetben megfelelő lehet.

Mérleg: dekoratív házikedvenc
A Mérlegeknek divatos háziállatra van szükségük. Órákat tudnak eltölteni a pudlijuk szőrének gondozásával. De a kanári is remek választás a mérlegeknek, hiszen imádják a zenét, így a madarak éneke is kedves számukra. Ám a macskákat jobb ha kerülik, nem elég társasági lények a mérlegek számára.

Skorpió: különleges kinézet
A Skorpiók szeretik a fura, titokzatos dolgokat, nincs ez másként a házikedvencek terén sem. A pulival vagy a cane corsóval remek párost alkothatnak. De a csillagjegy szülöttei igazi macskás emberek. A szőrtelen szfinx macskák vagy a japán csonkafarkú, a maine coon, esetleg a manx macska igaz barátai lehetnek a Skorpióknak.


Nyilas: nagy egyéniségek
Ha van lehetőségük rá, a nyilasok biztosan lovat vagy egy gyors és nagy mozgásigényű kutyát választanak. Ám a kistermetű kutyák között is vannak olyan karakteres egyéniségek, melyekkel a csillagjegy szülöttei is remekül összebarátkoznak. Például a cairn terrier, palotapincsi vagy a csivava biztosan társai lesznek a mókában a Nyilasoknak.

Bak: kalandra termett barátok
A szánhúzó kutyák, mint például a husky, vagy a juhászkutyák remekül illenek a Bakok személyiségéhez. A boxereket és dobermanokat viszont jobb, ha elkerülik a csillagjegy szülöttei, velük kemény dominanciaharcra kellene készülniük. A kis kutyák sem a Bakoknak valók, nem elég higgadtak és nyugodtak a jegy szülöttei számára.

Vízöntő: örökbefogadott kedvenc
A Vízöntő akár egy elefántot is örökbe fogadna, csak hogy megmentse. Nagylelkű és együttérző az elhagyott állatokkal, az idős kutyák utolsó éveit is szívesen megszépíti. A pekingi palotapincsi független, önálló személyisége például remekül illik a vízöntőkhöz.

Halak: vízi barátok
A csillagjegy szülöttei mi mást választhatnának háziállatnak, mint Halakat. Egy koi ponty például biztosan boldoggá teszi őket! Legszívesebben egy egész kerti tavat megtöltenének halakkal. Az ázsiai kutyák, mint a csaucsau vagy a shar pei remek választás a halak számára, ám az apró termetű kutyáktól, mint a lhasa apso vagy a shih-tzu jobb ha távol tartják magukat.

Forrás: Astrofame
Fotó: Unsplash