A nyaralás utáni fáradtság tényleg létezik

2019. augusztus 10. |

A nyaralás a pihenés, kikapcsolódás és feltöltődés ideje, mikor kilépünk a mindennapi mókuskerékből. Miért érezzük gyakran mégis úgy, hogy a nyaralás után szükségünk lenne egy újabb nyaralásra, mert fáradtabban értünk haza, mint ahogy elindultunk?

Ahelyett, hogy kisimult vonásokkal és teljesen feltöltődve érkeznénk haza a nyaralásról, gyakran előfordul, hogy sokkal kimerültebben érünk haza, mint ahogy útra keltünk. Ha valaha vágytunk újabb nyaralásra a nyaralás után, először is legyünk tudatában, nem vagyunk egyedül, aztán pedig alkalmazzuk a következő egyszerű praktikákat, hogy elkerüljük a nyaralás alatti kimerültséget.

1. Maradjunk hidratáltak
Főleg a repülős utakon kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen a repülőgép levegője rendkívül száraz. Igyunk elegendő vizet, és kerüljük a vízhajtó hatású italok fogyasztását, például a koffeines üdítőket és az alkoholt. Az ételekre sem árt figyelni, hiszen az aszalt gyümölcsök, sózott magvak és chipszek, kekszek szintén vizet vonnak el a szervezetből.

2. Már utazás előtt készüljünk az érkezésre
Mielőtt elutaznánk nyaralásunkra, tegyük meg a szükséges előkészületeket a munkahelyünkön, hogy biztosítsuk a nyugodt visszatérést. A munkatársakkal beszéljük meg, hova utazunk és meddig, illetve hogy csak vészhelyzetben keressenek. Tegyünk meg felelősnek valakit távollétünkben, akihez a kollégák fordulhatnak az ügyeinkkel kapcsolatban.


3. Tegyünk úgy, mint a helyiek
Ha másik, teljesen eltérő időzónába utazunk, segíthetjük a gyorsabb átállást, ha igazodunk a helyi időbeosztáshoz. Térjünk aludni elfogadható időben, keljünk reggel korán, és a helyi szokásoknak megfelelő időpontokban étkezzünk.

4. A nyaralás legyen pihenés
Mikor vakációra indulunk, gyakran már előre eltervezzük, miket kell megnézni, hová kell feltétlenül elkirándulni. Ne hagyjuk ki az időbeosztásból a pihenést és relaxálást sem, hiszen végülis ezért utaztunk el. Legyenek olyan napok, mikor tényleg semmit sem csinálunk.

5. Legyen otthon is egy szabadnap
Gyakran úgy osztjuk be az időnket, hogy a nyaralásról szinte az irodába térünk vissza. Szervezzük úgy a szabadságunkat, hogy legyen még egy napunk visszaállni az otthoni rutinra, főleg, ha kimerítő és hosszú utazásunk volt.

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?