A nyaralás utáni fáradtság tényleg létezik

2019. augusztus 10.
A nyaralás a pihenés, kikapcsolódás és feltöltődés ideje, mikor kilépünk a mindennapi mókuskerékből. Miért érezzük gyakran mégis úgy, hogy a nyaralás után szükségünk lenne egy újabb nyaralásra, mert fáradtabban értünk haza, mint ahogy elindultunk?

Ahelyett, hogy kisimult vonásokkal és teljesen feltöltődve érkeznénk haza a nyaralásról, gyakran előfordul, hogy sokkal kimerültebben érünk haza, mint ahogy útra keltünk. Ha valaha vágytunk újabb nyaralásra a nyaralás után, először is legyünk tudatában, nem vagyunk egyedül, aztán pedig alkalmazzuk a következő egyszerű praktikákat, hogy elkerüljük a nyaralás alatti kimerültséget.

1. Maradjunk hidratáltak
Főleg a repülős utakon kell figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen a repülőgép levegője rendkívül száraz. Igyunk elegendő vizet, és kerüljük a vízhajtó hatású italok fogyasztását, például a koffeines üdítőket és az alkoholt. Az ételekre sem árt figyelni, hiszen az aszalt gyümölcsök, sózott magvak és chipszek, kekszek szintén vizet vonnak el a szervezetből.

2. Már utazás előtt készüljünk az érkezésre
Mielőtt elutaznánk nyaralásunkra, tegyük meg a szükséges előkészületeket a munkahelyünkön, hogy biztosítsuk a nyugodt visszatérést. A munkatársakkal beszéljük meg, hova utazunk és meddig, illetve hogy csak vészhelyzetben keressenek. Tegyünk meg felelősnek valakit távollétünkben, akihez a kollégák fordulhatnak az ügyeinkkel kapcsolatban.


3. Tegyünk úgy, mint a helyiek
Ha másik, teljesen eltérő időzónába utazunk, segíthetjük a gyorsabb átállást, ha igazodunk a helyi időbeosztáshoz. Térjünk aludni elfogadható időben, keljünk reggel korán, és a helyi szokásoknak megfelelő időpontokban étkezzünk.

4. A nyaralás legyen pihenés
Mikor vakációra indulunk, gyakran már előre eltervezzük, miket kell megnézni, hová kell feltétlenül elkirándulni. Ne hagyjuk ki az időbeosztásból a pihenést és relaxálást sem, hiszen végülis ezért utaztunk el. Legyenek olyan napok, mikor tényleg semmit sem csinálunk.

5. Legyen otthon is egy szabadnap
Gyakran úgy osztjuk be az időnket, hogy a nyaralásról szinte az irodába térünk vissza. Szervezzük úgy a szabadságunkat, hogy legyen még egy napunk visszaállni az otthoni rutinra, főleg, ha kimerítő és hosszú utazásunk volt.

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash