Jótékonysági futás az endometriózisban szenvedő nők gyógyulásáért

2019. augusztus 10.
Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány és Porkoláb Lászlóné nyíregyházi projektvezető szervezésében 2019. augusztus 11-én együtt futhat az egész család egy jó ügyért. A nyíregyházi Sóstói erdőbe szervezett versenyen egy orvosokból álló szakértői csapat is elindul.

A közös sportoláson nemcsak azért érdemes részt venni, mert így sokat tehetünk saját egészségünkért, hanem azért is, mert a részvétellel a versenyzők a meddőség egyik vezető okaként ismert betegséggel, az endometriózissal küzdő nőket segítő „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány munkáját támogatják.

A dr. Horváth Ildikó egyészségügyért és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár védnöksége alatt megvalósuló futás útvonala a nyíregyházi Sóstói erdőn keresztül vezet végig. Gyerek és felnőtt kategóriában egyaránt lehet indulni.
A jótékonysági futásnak nincs meghatározott nevezési díja- nevezni a helyszínen lehet-, a résztvevők tetszőleges összeggel támogathatják az alapítvány munkáját. Ezenkívül minden 13600-as számra indított hívás (95-ös mellék) vagy sms (sms szövege: 95) 500 forint adományt jelent. A verseny különlegessége, hogy a mezőnyben egy orvosokból álló szakértői csapat is elindul. Az eseményen a szervezők szűrő- és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket.

További részletek a programról.