Így fog telni a nemzetközi klímahét Magyarországon

2019. szeptember 19.
Az idei nemzetközi klímahét reményeink szerint az eddigi legtöbb embert fogja megmozgatni. Budapesten és a vidéki nagyvárosokban sem leszünk program híján, mi most a legfontosabb eseményeket szedtük össze a következő ajánlóban.

1. Klímahétindító Behalás

„A Fridays For Future Magyarország az Extinction Rebellion Magyarország mozgalommal együttműködve újabb figyelemfelhívó behalást szervez szeptember 20-án. Az ENSZ Klíma-csúcstalálkozójára ugyanis 3 nappal később, hétfőn kerül sor New Yorkban – újabb lehetőség, hogy végre érdemi döntések szülessenek, mielőtt mindannyiunknak késő!” – szól az esemény felhívása.

Infó ITT.

2. Fast Fashion Bojkott a Váci utcán

„A Bojkott Fast Fashion akció során a divatipar emberekre és környezetre nézve is káros tevékenységét állítjuk rivaldafénybe. Csatlakozunk azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyek a fast fashion bojkottjára szólítanak fel. Mutassuk meg, hogy a fenntarthatatlanság, a környezetszennyezés és a kizsákmányolás már kiment a divatból!”

Infó ITT.

3. III. Globális Klímasztrájk

Március 15. és május 24. után újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom, csatlakozz Te is az élhető jövő hangját hirdetők közé! A sztrájk célja, hogy ezúttal elérjék a 4000 főt. Az akcióhoz vidéki nagyvárosokban is lehet majd csatlakozni.

Infó ITT.

+1. Beszélgetések, workshopok

Az Aurórában transzparenskészítő workshop, beszélgetés (Szolidáris gazdaság témában) a Lumenben előadás az Amazonasról, vitaest a mélyadaptáció elméletéről, a MagNetben pedig a kisközösségekről lesz előadás a klímahét alatt. Sőt, a Három Hollóban GRETA SLAM slam poetry estet is rendeznek 27-én. Részletekért keressétek a Facebook-eseményeket.