Weisz Fanni: „A Földnek mindenki számít”

2019. szeptember 20.
Weisz Fanninak már régóta fontos a környezettudatosság, és hisz benne, hogy az egyéni tettek, az apró lépések is számítanak. Ő is csatlakozott Go Green kampányunkhoz, hogy még több emberhez eljuttassa a környezettudatosság üzenetet.

Tudni lehet rólad, hogy régóta fontos számodra a környezettudatosság. Mik voltak az első lépések, egyáltalán miért döntöttél úgy, hogy jobban odafigyelsz majd erre?

Szeretem óvni a környezetet és szeretném, ha nem mindig csak a mának élnénk, hanem gondolnánk a jövő nemzedékeire is. Kicsit önzőségnek tartom, amikor nem vigyázunk a Földre, és nem foglalkozunk azzal, hogy mi lesz vele évek múltán.

Milyen új kihívást vállaltál a Go Green kampány alatt, és milyen területeken szeretnél még zöldíteni az életedben?

Már régóta szelektíven gyűjtjük a szemetet, de próbáljuk a műanyagot is egyre inkább elhagyni… Tény, hogy ez nem annyira egyszerű, de azért meg lehet oldani!

Modellként állandóan körülvesz téged a fogyasztói társadalom, mindig ott az üzenet, hogy szebbnek, jobbnak kell lenni – és ehhez persze folyton új holmikat kellene vennünk. Te hogyan harcolsz ez ellen?

Számomra az egyik legfontosabb dolog, amit már többször el is mondtam, hogy az ember érezze jól magát a bőrében, mert szerintem akkor lesz Ő is magabiztos, ettől lehet jó a közérzete. Nem kell megfelelni senkinek csak magadnak, hogy jól érezd magadat. És mindig legyél különleges, ne állj be a sorba!

Esélyegyenlőségi aktivistaként régóta teszel a társadalom edukálásáért. Szerinted hogyan lehetne még több embert környezetbarát életmódra buzdítani?

Rengeteg jó példára van szükség és úgy érzem, bár nem könnyű de jó irányba haladunk. Szerintem azt kellene egy kicsit tudatosítani az emberek fejében, hogy igenis az Ő cselekedeteik is számítanak a Földnek: ha valaki nem dobja el a szemetet, már azzal is segített! Sokan azt mondják, „jaj, hát hiába vigyázok én a környezetre, ha több millió ember nem figyel oda, akkor mit számít ez”. Ne ebből induljunk ki, hanem magunkból – próbáljunk egyénileg törekedni arra, hogy jobb legyen a helyzet, és igyekezzünk másoknak is megmutatni ezt!

Mit javasolnál azoknak, akik még csak most lépnek a környezettudatosság útjára?

Kezdjék el apró lépésekkel, napról napra, és garantáltan jobban fogják majd érezni magukat!

Még mindig nem késő, csatlakozz és válassz magadnak egy kihívást GO GREEN kampányunkban!