Több mint 100 hazai alkotó vár a WAMP-on!

2019. október 02. |

Újra itt a Wamp, ráadásul ezúttal új helyszínen, a Bálnában tömöríti a hazai dizájnereket. Bloggerünk, PandArte mindent elmond, amit tudni érdemes.

Október 6-án a Design Hét Budapest programjaként vadonatúj helyszínen, a Bálna Budapestben nyitja meg az őszi szezonját a WAMP. A különleges építészeti adottságokkal rendelkező Duna-parti épületben több mint 100 hazai alkotóval és a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum fotókiállításával vár mindenkit Budapest legnagyobb design vására.

Új helyszín! Bálna Budapest

Az őszi szezonban a WAMP is frissít, és város egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínére, a Bálna épületébe költözik. A Bálna közvetlen közelében található Vásárcsarnok, a nemrégiben felújított Nehru-part és a Bálna Terasz vendéglátóhelyei az elmúlt pár évben igazi pezsgő találkozóponttá változtatták a Duna-part ezen szakaszát, amihez most a WAMP is csatlakozik. A vásár a Bálna első emeletén lesz, a belépés ingyenes, a helyszín pedig kutyabarát, így a kedvencek is jöhetnek. A Millenáristól nem búcsúztak el véglegesen a szervezők, a decemberi karácsonyi vásárok továbbra is a B csarnokban lesznek.

WAMP a Design Hét Budapest 2019 programjában

Október 4. és 13. között 16. alkalommal rendezik meg a Design Hét Budapest fesztivált, mely az évek során rengeteg alkotónak és kreatív vállalkozásnak segített a bemutatkozásban. Idén a gazdaságélénkítés, a flow, a környezettudatosság és a balti államok állnak az esemény fókuszában. A WAMP évek óta állandó programja a Design Hétnek, az idei tematikához kapcsolódva a természettel összhangban lévő alkotói folyamatok, a design és a művészet fenntartható szemléletmódja kerül a vásár fókuszába. 

A Ferenczy Múzeumi Centrum fotókiállítása a WAMP-on

A természetről való művészi gondolkodást jeleníti meg a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum Végtelen átjáró – A tolcsvai Természet-művésztelep tárlatát bemutató mini fotókiállítás, amely egész nap ingyenesen látogatható lesz a WAMP-on. Itthon a természeti elemekkel alkotó művészeti irányzat a land art a Tolcsvai művésztelep munkáiban van jelen legmarkánsabban, a mini fotókiállítás az itt alkotók munkáit mutatja be.
71274270_2080276392077653_2086374466765455360_n.jpg

feLugossy László: Végtelen átjáró, 2013
© fotó: Stark István


Újdonságok tervezőktől

Első alkalommal mutatkozik be a WAMP-on a Paula Store Budapest. A Paulay Ede utca legújabb concept store-ja, négy hazai brand – KREISZJANKA, lindamelinda, Ashanti és a Vengru – munkáit mutatja be, akiknek a termékei az októberi WAMP-on is kaphatók lesznek.

70467334_747231542392534_2958390876692283392_n.jpg

70971441_755272868255068_7706195957896970240_n.jpg

Az októberi vásáron már beszerezhető lesz az ARTISTA őszi-téli ruha-és táskakollekciója, melyet a Milánói Divathéten mutattak be először a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében. A kollekciót, amely Olaszországban is nagy sikert aratott, a magyar és roma népviseleti hagyományok, a szabadszelleműség és a szabálykövetés kettőssége inspirálta. Az új darabok a kortárs, urbánus, az ARTISTA vonalvezetésére jellemző sportos, részletgazdag stílust teremtenek.

Októberben is beszerezhetitek a Husew szuperpraktikus táskáit a WAMP-on. A két gyermekes anyuka Sztanyó Brigitta, a márka kitalálója táska és neszesszerek készítésével foglalkozik. A Husew táskák úgy vannak kialakítva, hogy hátizsákként vagy oldaltáskaként is hordhatók, egyféle anyag kombinációból csupán 6-7 db készül.

Hónap tervezője: ILYÉS JULI

Ilyés Juli a WAMP egyik meghatározó, állandó tervezője. Korábban grafikusként dolgozott, majd gyerekkönyvek illusztrálásával foglalkozott. 2015-től kezdett ékszertervezéssel foglalkozni. Juli leginkább minimalista ékszereket tervez, egy részük színes, de vannak monokróm jellegű kollekciói is, főként alumíniummal és aranyozott vagy ezüstözött sárgarézzel dolgozik. Legújabb smaragdzöld ékszerkollekcióját is megtaláljátok az októberi WAMP-on a Bálnában.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Pihe-puha gyapjúszőnyegek a magyar márkától bútor

Pihe-puha gyapjúszőnyegek a magyar márkától