Első magyarként a Bethesda Gyermekkórház csatlakozott az új kihívásőrülethez

2019. október 04.
A közösségi oldalak legújabb kihívásőrülete, a #tetrischallenge, a szépen elrendezett tárgyak fotóinak elvére épül, ám a felülnézetből készített képeken egészségügyi dolgozók, katonák, tűzoltók láthatók a munkájukhoz használt eszközeikkel. Az eredmény nemcsak látványos, de felhívja a figyelmet arra is, milyen felelősségteljes munkát végeznek. Ehhez a kihíváshoz csatlakozott a Bethesda Gyermekkórház csapata is.

A felülnézetből készített fotókon nem játékkészletek vannak, hanem valódi emberek, akik értünk dolgoznak. Orvosok, ápolók, tűzoltók. Szinte lehetetlen megmondani, honnan indult a kihívás: a The Washington Post forrása szerint az Új-Zélandi Rendőrség 2018 novemberében posztolt egy hasonló fotót, majd az elmúlt napokban a svájci kollégáik jelentkeztek ilyen képekkel, és ez indította el a lavinát a világ minden táján.

Első magyar kórházként mi is csatlakoztunk a #tetrischallenge kihíváshoz, kihasználva az utolsó napsütéses meleg őszi…

Közzétette: Bethesda Gyermekkórház – 2019. október 1., kedd

A Bethesda Gyermekkórház is elkészítette a saját verzióját, és első magyar kórházként csatlakozott a #tetrischallenge-hez. Ahogy Facebook-oldalukon írják, az utolsó napsütéses őszi napot használták ki, “mert gyermekek közt dolgozva hiszünk benne, hogy a közös játék is gyógyít!” – fűzték kommentárként a kép mellé. Az is kiderül, hogy a kruppos kislány – aki édesanyjával, az orvosával, a főnővérrel és a gyógyításához használt eszközökkel látható – rendkívül boldog volt, hogy megalkotják a szépen rendezett képet.

Fotó: Feuerwehr Bad Windsheim/Instagram