We love… kedvenceink a héten – Tóth-Szántó Krisztina

2019. október 11.
Új rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Hogy jobban megismerjétek a Marie Claire csapatát. Ezúttal kolléganőnk, Tóth-Szántó Krisztina osztja meg veletek favoritjait.

Minden reggelre egy meditáció

Nem tudok nyugton maradni, folyton beszélek, jár az agyam. A napi pörgés mellett viszont egyre inkább azt éreztem, hogy szükségem van egy kis nyugalomra. Amikor a Just like Buddha, az egyetlen magyar nyelvű, meditációs applikáció megjelent, éreztem, hogy a kezdő lépés ez lesz számomra. Teszteltem (írtam róla egy cikket is), és nem állítom, hogy mestere lettem, de hetente többször úgy kezdtem a napot, miután a fiamat elviszem a suliba, hogy meditálok az app segítségével. Könnyen kezelhető, rengetegféle lehetőség közül választhatsz, rövid meditációk is találhatóak rajta, nem utolsó sorban pedig néha útközben is csinálhatod (mert erre az élethelyzetre is találsz meditációt). Persze nem csak kezdőknek ajánlom! justlikebuddha.com

Amire vágynék: kedvenc rovatom

A bakancslistámon régóta szerepel, hogy többet kiránduljak, járjam a természetet. Milyen jó lenne rendszeresen nekiindulni, felfedezni a környéket, sétálni az erdőben, élvezni a nyugalmat. Aztán mindig van valami, ami miatt nem indulok el. Addig is arról álmodozom kéthetente pénteken, amikor olvasom Fejes Réka szerzőnk Gyere velem vidékre rovatát, hogy minden egyes helyet fel fogok keresni, amiről az évek alatt Réka írt a marieclaire.hu-n. És ez most nem a reklám helye tényleg! Feltett szándékom, hogy ezt a vágyam valóra váltsam. Addig olvasgatom!

Egész évben favorit

Szépségtermékek terén nem vagyok válogatós, nincs bevett márka vagy termék, sokfélét kipróbálok és gyakran váltok. Egyetlen egy kivétellel! Huszonéves korom óta (apróbb megszakításokkal) használom a Weleda nyírfalevél kivonatot tartalmazó olaját. A mai napig! A kézzel szedett összetevőkből készült olaj isteni cellulit ellen: a nyírfalevél mellett rozmaringot is tartalmaz és valóban igaz, hogy a bőr mélyebb rétegeibe eljutva fejti ki hatását. Az esti rituálém egyik fontos része marad.

Az első öko lépéseim

A nemrégiben lezárult Go Green kihívásunk a feladatokon túl az én életemre is hatással volt. Nem vagyok élharcos környezetvédő a gyakorlatban – félve mondom. De az öko hónap hatására én is tovább léptem. (Jó persze palackos vizet én sem veszek, viszem mindenhová a saját üvegemet!) A vásárlás terén szerettem volna tudatosabb lenni. Sokáig kerestem a tökéletes kellékeket. A lovelyhome.hu oldalon aztán meg is találtam. Itt szereztem be az első pamut bevásárló szettemet, ami a műanyagmentes vásárlásban segít. Isteni, csak ajánlani tudom! Nézz körül te is a honlapjukon!