3 lakberendezési trend, amitől ideje elbúcsúznunk

2019. október 26.
Ahogy közeledünk az év végéhez, lassacskán búcsút mondhatunk néhány népszerű lakberendezési trendnek is. A lakberendezők és dizájnerek szerint az új évvel a nappalinkra is új korszak köszönt.

Három népszerű trendtől is búcsúzhatunk a szakemberek szerint az idei évvel. A nappali berendezésében a sokkal lazább és kevésbé szabályos enteriőrök lesznek középpontban.

Megkomponált könyvespolc

Lassacskán búcsút mondhatunk a megkomponált, rendezett könyvespolcoknak. “Egy menő dohányzóasztal itt, egy gyertya ott, minden mértani pontossággal elrendezve. Ennek vége” – mondta Melissa Lindsay belsőépítész, aki szerint nyugodtan felhagyhatunk a könyvek szín és méret szerinti rendszerezésével a polcunkon. Sokkal inkább megjelennek a különböző dísztárgyak, szuvenírek a könyvek között, amiktől lazább, otthonosabb lesz a nappalink, nem beállított lakberendezési magazinra hasonlít majd.


Passzoló bútorok
“A természetesség és az otthonosság játssza a főszerepet a lakberendezésben. Az egymáshoz passzoló bútrocsaládok pedig úgy hatnak, mintha a lakberendező épp csak most lépett volna ki az ajtón” – mondta a dizájner. A személyesség és a változatosság lesz a fő irányvonal a nappali berendezésében, ennek megfelelően olyan tárgyakkal rendezzük majd be a helyiséget, melyek mindegyikének jelentése van számunkra, és kellemes érzésekre és eseményekre emlékeztetnek. A belsőépítész szerint visszatérnek az antik és vintage bútorok, így érdemes körülnézni a nagymamáink és szüleink háza táján is, ha izgalmas darabokat szeretnénk.

Viszlát, millenniál pink!
Nem kell pánikba esni, mindannyiunk kedvenc rózsaszínjétől nem veszünk teljesen búcsút, inkább csak átalakul. “A millenniál pink melegebb, barackosabb árnyalata válik egyre népszerűbbé. A természetes, natúr bőr tónusát hozza be a lakberendezésbe, ami nagy visszatérő a divatban” – magyarázta a dizájner. 

Fotó: Unsplash