Hogyan lehetnek jobb szomszédok az egyes csillagjegyek?

2019. október 19.
A Bikák remek stílustippeket adhatnak, a Rákok pedig örömmel osztják meg szomszédjukkal a világ legjobb csokis sütijének receptjét. Persze mindenkinek van hova fejlődni, de tippjeinkkel segítünk, hogyan lehetünk mi a kedvenc szomszédok.

A csillagjegyeknek megvannak az erősségeik és gyengeségeik, ez pedig kihat a jószomszédi kapcsolatokra is. Hogyan lehetnek még jobb szomszédok a csillagjegyek, hogy még a Mérlegek is elérjék az áhított békét és harmóniát?

Kos (március 21. – április 20.)
A csillagjegy szülöttei bátrak és merészek, de nem a szavak emberei. Nem árt néhány dologra odafigyelniük, hogy szomszédaikat se haragítsák magukra. Mindenkinek van dolga és siet valahova, ám figyeljenek rá, hogy lassan hajtsanak ki a közös parkolóból. Ha a szomszédaikkal beszélgetnek, nem baj, ha egyenesek, ám ügyeljenek rá, hogy a mondandójuk ne legyen sértő. És hallgassák meg a másik felet is. A Kos született vezető, így az egész ház hálás lesz, ha kézbe veszi a lakók közös ügyeit.


Bika (április 21. – május 21.)
A Bikák szuperereje szomszédként a stabilitás és megbízhatóság. A csillagjegy szülöttei szeretik a szép dolgokat, és vigyáznak is holmijukra. Próbáljanak megbízni a szomszédaikban, adják kölcsön nekik a kerti eszközöket vagy süteményformákat bátran. Tartsák tisztán, szépen és zsúfoltságmentesen a ház közös területeit. A Bikáknak ez gyerekjáték, hiszen remek érzékük van a lakberendezéshez. Felajánlhatják, hogy szemmel tartják a szomszéd otthonát, míg nyaralni megy, vagy átveszik a csomagokat távollétükben.

Ikrek (május 22. – június 21.)
Az Ikrek mindig elfoglaltak, mindig mindenről tudnak. De ne legyenek a lakóközösség pletykafészkei. Ha a szomszédaikkal beszélgetnek, mindig figyeljenek rájuk. Használják szociális készségeiket a lakóközösség összejöveteleinek szervezésére. Nem kell extravagáns partit összehozni, az is remek csapatépítés, ha rendelnek pár doboz pizzát és beszélgetnek egymással a szomszédságban lakók. Az Ikreknek millió dolog zsizseg egyszerre az agyában, ám ha megígértek valamit a többi szomszédnak, figyeljenek oda a határidőkre.

Rák (június 22. – július 22.)
A csillagjegy szülöttei született gondoskodók, a szomszédokra való odafigyelés pedig remek lehetőség számukra. Kényeztessék finomságokkal szomszédaikat nehéz időszakaikban, de szívesen áthívják őket kávéra és süteményre is, hogy meghallgassák panaszaikat. Ha partit szerveznek, mindig szóljanak a szomszédoknak a várható zajról, amit akár egy meghívással is kiegészíthetnek. A Rákok büszkék otthonukra. Inspirálhatják a körülöttük élőket is arra, hogy értékesebbé, otthonosabbá tegyék lakókörnyezetüket.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)
Az Oroszlánok kreatívak, nagylelkűek és hűségesek, amíg mások is azok velük. Ajánljanak fel bébiszitterkedést vagy játszódélutánt a többi gyerekes szomszédnak, hiszen mindenkinek jót tesz egy kis társasági élet. Ha kimozdulnak otthonról, szólhatnak szomszédaiknak, hogy felszabadul egy értékes parkolóhely. Ezt minden belvárosban lakó értékeli. Az Oroszlánok figyelnek a környezetükben élők tárgyaira, így ha észrevesznek egy leeresztett kereket, szívesen felajánlják segítségüket akár egy fuvarra, akár kerékcserére.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)
A Szüzek gyakorlatias gondolkodásukról és munkamániájukról híresek, ám rendkívül barátságosak és közvetlenek. Az ő kertjükben biztosan nem találunk egy szál gazt sem, fontos számukra a makulátlan rend és tisztaság. A csillagjegy szülöttei segítsenek a többi lakónak megjavítani az eltört dolgokat, szépítsék meg együtt a közös kertet. Mivel mindig figyelnek a részletekre, a lakóközösség bátran bízhatja a karácsonyi fények felhelyezését a Szüzekre. Ne felejtsenek el sosem odaköszönni a szomszédaiknak, mert a legtöbb embernek szüksége van erre az apró gesztusra, még akkor is, ha a Szüzek gyakorlatias természete nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek.


Mérleg (szeptember 23. – október 23.)
A Mérlegeknek szükségük van a békére és harmóniára, nincs ez másként a lakókörnyezetükben sem. Mivel a csillagjegy szülöttei ösztönösen jól teremtenek kapcsolatot másokkal, így a szomszédság nyugodtan rábízhatja az új lakók üdvözlését. Szervezzenek ünnepi összejöveteleket, közös sütögetést a többi szomszéddal, de vállalhatják a lakóközösségi autómegosztás megszervezését is.

Skorpió (október 24. – november 22.)
A szenvedélyes Skorpió bármelyik lakóközösségnek hasznos tagja lehet. Mivel független jellem és sosem tartja magában a véleményét, ő lehet a szomszédságnak az a tagja, aki képviseli a városházán a környék problémáit. Mivel nagyon elhivatott a lakókörnyezete ügyeivel kapcsolatban, rá mindig számíthatnak vészhelyzetben. Ő a közösségnek az a tagja, akire rábízzák a pótkulcsot a többiek.

Nyilas (november 23. – december 21.)
A Nyilasok a legmókásabb szomszédok, mindig nevetéssel és az utazásaikról szóló vidám történetekkel szórakoztatják a lépcsőházat. Mivel a többi lakó kedvesen vigyáz otthonára, míg ő a világot járja, ne felejtsen el kedves szuvenírokat hozni nekik a távoli országokból. Mivel rengeteg energiája van, szervezzen közös futást vagy túrát a szomszédokkal.

Bak (december 22. – január 20.)
A csillagjegy szülöttei ambiciózusak és motiváltak. Keményen dolgoznak, akár a lakóközösségért is. Segítsenek megfogalmazni a ház beadványait, hivatalos leveleit, hiszen ők értenek a legjobban a hivatalos ügyekhez környezetükben. Vállalják el a szomszédok kutyájának sétáltatását, ha ők betegek vagy már túl idősek. Ez remek kikapcsolódás is a munkából, amire nagy szüksége van a Bakoknak. Legyen tekintettel a szomszédok életritmusára, ne nyírjon füvet akkor, amikor mások pihennének.

Vízöntő (január 21. – február 19.)
A Vízöntők igazi humanitárius lelkek. Mindig előre engedik a szomszédokat az ajtóban, és ezek az apró gesztusok teszik őket a lakóközösség kedvenceivé. Szervezzenek gyűjtést az ünnepek közeledtével az elesettek számára, és segítsenek az adományok eljuttatásában a megfelelő szervezethez.

Halak (február 20. – március 20.)
A csillagjegy szülöttei rendkívül kreatívak és empatikusak, a nehéz időkben biztosan számíthatnak rájuk szomszédaik. Mivel a Halak nagy állatbarátok, a szomszédaik mindig számíthatnak rájuk, ha kedvenceiknek pótmamára van szükségük valami miatt. Ha hangos hobbija van a csillagjegy szülötteinek, például zenélnek, egyeztessenek a szomszédaikkal, mikor nem zavarja őket a gyakorlás. Ha a szomszédok betegek, a Halakra számíthatnak, ők mindig készek átvinni egy kis gyógyító levest.

Forrás: Aparment Therapy
Fotó: Unsplash