We love… kedvenceink a héten – Tiefenthaler Eszter

2019. november 15.
Új rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Ezúttal vezető szerkesztőnk, Tiefenthaler Eszter mesél kedvenceiről.

Insta mindennapok

Szkeptikus vagyok, ami az influencereket illeti, de ha mégis valakit, szerintem Angi Fletchert (@angigreene, modell, triatlonista, három gyerek anyukája) érdemes követni. Egy igazi küzdő, aki nyíltan beszel a depresszióról, és abban hisz, hogy ha nem érzed jól magad, akkor mozdulj: menj ki sétálni, futni, a lényeg, hogy csinálj valamit. Amit szintén a saját példáján mutat meg, az a jeges fürdők jótékony hatása az idegrendszere. Még nézni is nehéz, ahogy belemerül a jéghideg vízbe, de állítja, hogy ezeknek a fürdőknek is köszönheti, hogy bírja a strapát.

Agymosás Feldmár módra

A podcastokra még nem sikerült rákapnom, de a YouTube-on elérhető Heti agymosóra igen. Feldmár András Kanadából jelentkezik be rendszeresen, hogy a hozzá intézett kérdésekre válaszoljon. Akár érint a felvetett probléma, akár nem, szívesen hallgatom a gondolatmenetét, leginkább azért, mert mindig tud csavarni a dolgokon, képes olyan szemszögből nézni az élethelyzeteket, ami totálisan új megvilágításba helyezi őket.

Vidéki Anglia

Az elmúlt években olyan szerencsés voltam, hogy sok időt töltöttem a délnyugat-angliai Bath városában, és legszívesebben minden barátomat kiutaztatnám ide legalább néhány napra. Kedvesen elegáns város, az egységes, mézszínű színű épületek őrzik a romantikus, 17–18. századi hangulatot. Parkok nagyobbak és híresebbek is vannak, az én kedvencem mégis a Hedgemead Park. Egy sarokra van tőle a Topping & Company könyvesbolt, ahol teával és kávéval is invitálnak, hogy maradjunk hosszabban, és olvassunk bele a könyvekbe. Hogy egy kicsit haza is beszéljek, egy pohár borra a magyar–angol Novel Wines frissen nyílt üzletébe térjünk be.

Aria Hotel – lent és fent 
Budapestiként furcsán hangzik, hogy egy szállodát ajánlok, és a szobákban nyilván nem is jártam, viszont jógáztam már a tetőteraszon – karnyújtásnyira a Bazilikától –, és kipróbálhattam a legalsó szinten található Harmony Spát, ahol Éminence termékeket használnak (olyan finom illatokkal, aromákkal, hogy az ember legszívesebben megkóstolná a krémeket), és ahol a medence és az infraszauna melletti pihenőrészen a legstresszesebb gondolatokat is el lehet engedni néhány órára. A tetőteraszon tavaly – és remélem, idén is – karácsonyi házikókat állítottak fel, nincs is annál jobb, mint egy finom kávéval a kezünkben, onnan nézni a hófödte budapesti háztetőket.