We love… kedvenceink a héten – László Krisztina

2019. november 22.
Új rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Ezúttal főszerkesztőnk, László Krisztina mesél kedvenceiről.

Marie Claire Fashion Days

A hétvégémet biztos, hogy a Millenáris B épületében töltöm, ahol 11. alkalommal rendezzük meg a magyar divat ünnepét, a Marie Claire Fashion Days-t. Egész évben lázasan készülünk rá, ekkor végre találkozhatunk az olvasóinkkal – akiknek készítjük a magazint, akiket az online és közösségi média-felületeinken megszólítunk. Nekem fantasztikus élmény személyesen beszélgetni velük, meghallgatni a véleményüket, a kérdéseiket, és közös fotókat készíteni. A három nap alatt 30 magyar tervező 2020-as tavaszi–nyári kollekcióját mutatjuk be, akik között sok a régi ismerős, de minden évben csatlakoznak hozzánk új tehetségek is. Külön öröm a számomra, hogy idén a rendezvény szellemiségére rányomja bélyegét a természet tisztelete és a természetesség iránti vágyunk, és tanúi lehetünk annak, hogy a környezettudatosság mennyi kreativitást szül. Várunk mindenkit sok szeretettel, jegyek még a helyszínen kaphatók!

Boho Beautiful

A jóga mára a lételememmé vált, igyekszem minden nap kisebb nagyobb jógaszeánszokat beilleszteni az életembe. Ha kevés időm van, reggel csak néhány napüdvözletre futja, de hetente többször eljárok csoportos jógaórákra, és amikor, úgy érzem, nincs erőm a gyakorlásra, rákattintok a YouTube-on a Kanadában élő ukrán színésznő, Juliana Semenova csatornájára, és hagyom, hogy a jógázás napsugaras, pozitív élménye rám is átragadjon. A Boho Beautiful életmódcsatorna ugyanis nem csupán a jógáról szól: mivel a jógaórák díszletei a világ legszebb tájai, ahol mindig süt a nap, gyönyörűek az emberek, és a boldogság, a harmónia a videók minden apró részletében jelen van. Ráadásul mindez angolul, ami egy jó kis nyelvleckével is felér.

Törökméz

Néhány éve a szomszédságunkban nyílt egy tündéri delikátesz, ahol a különleges finomságok vásárlása után egy jó kávét és finom, házi süteményt is lehetett fogyasztani. Mára ebből a kis üzletből egy egész nap nyitva tartó, hangulatos bisztró lett, a környékbeliek kedvenc reggeliző-, ebédelő- és vacsorázóhelye. Nemcsak azért szeretek beugrani ide, mert eddig soha sem csalódtam az ételek minőségében, ás a felszolgálók olyanok, mintha a régi ismerőseim lennének, hanem mert imádom, hogy a vendégek is mind nagyon nyitottak egymás felé. Gyakran alakulnak ki ismeretlenek között spontán beszélgetések, mindenki mosolyog, és van egy-két kedves szava a másikhoz. Mintha nem is Magyarországon lennénk.

Cako Kinga showroomja

A Törökméztől csak egy ugrás Cakó Kinga magyar tervező showroomja ­– a Rózsadomb lábánál található Margit utca egyik nevezetessége, a divat, a sportosan elegáns ruhák iránt érdeklődő, kreatív emberek találkozóhelye. Kinga munkásságát régóta figyelemmel kísérem, kollekcióival régóta szerepel a Marie Claire Fashion Days-en. Szombaton az ő ruhájában adom majd át a kifutón az Év street style szettje pályázat nyerteseinek a díjakat. Kinga a kollekció darabjait személyre szabottan varrja meg, így a ruhák biztos, hogy tökéletesen állnak viselőjükön. cako.hu