We love… kedvenceink a héten – Tamás Anita

2019. november 29.
Rovatunkban minden héten eláruljuk nektek, mik a mi személyes kedvenceink, legyen szó filmről, programról, szépségtermékről vagy épp egy helyről, könyvről, ruhadarabról. Most olvasószerkesztőnk, Tamás Anita következik!

Adventi kihívás

Ha Kevin nélkül nincs karácsony, akkor adventi kalendárium nélkül nincs advent – legalábbis számomra. Az egyetlen bökkenő, hogy sosem tudom betartani, hogy naponta csak egy ablakot nyissak ki, pedig már vagy harminc éve próbálkozom. Volt olyan év, hogy három csokinaptárral kezdtem meg a visszaszámlálást, mégsem tartott ki egyik sem szentestéig, de olyan is megesett, hogy amikor az enyém már kiürült, a nővéreméből lopkodtam ki a „dombornyomott” kockákat. Tavaly már majdnem sikerrel jártam a Ghraoui adventi kalendáriumával, amely 25 különböző, kézzel készített és festett bonbont rejt, így idén is ezzel futok neki a szezonnak. Alig várom a napot, hogy mákos bejglit nyissak! ghraouichocolate.com

Sheldon for president

Nehezen kattanok rá sorozatokra, Az ifjú Sheldon azonban már az első öt percben megvett, pedig az Agymenőkből – aminek ez az előzményszériája – talán egy részt, ha láttam. Már a harmadik évad fut az HBO GO-n, és minden rövid epizódjáért odavagyok. A nyolcvanas években járunk, egy Texas állambeli kisvárosban, ahol a kilencéves zseni folyton problémázik valamin, nem kevés fejtörést okozva ezzel a családjának. Minden egyes párbeszéd – kifinomultan és kedvesen – humoros, a karakterek fantasztikusak (még a mellékszereplők is), Sheldon nagymamája, Meemaw pedig valóságos stílusikon.
hbogo.hu

Retrieverek előnyben

Tökéletesen beleillek a „bolond kutyás nő” sztereotípiába, gyerekemként szeretem a tízéves golden retrieveremet, Fülöpöt. Miután hazavittük, „szülés” utáni depresszióba estem, minden születésnapjára kutyatortát kap, ha meggörbül egy szőrszála, már szaladok vele az orvoshoz, és mint a kisgyerekes anyák, én is többes szám első személyben beszélek róla. A retriever különösen igényli az ember közelségét, ezért borzasztó látni, mennyien élnek gazdi nélkül. A Retriever Rescue tíz év alatt rengeteg kutyusnak talált szerető otthont, munkájukat pedig azzal is segíthetjük, ha megvásároljuk a 2020-as falinaptárjukat, amelyben már gazdisodott, boldog retrieverek szerepelnek. Nálam évek óta ezek lógnak a falon.
retrieverhelp.hu

Minél leharcoltabb, annál jobb

Tegye fel a kezét, aki a legnagyobb örömmel vásárol koszos, kopott sneakert? Én igen! A Golden Goose cipőknek éppen az adja a báját, hogy széthordottnak tűnnek, miközben minőségi alapanyagokból gyártják őket egy olasz manufaktúrában. Mivel kézzel készülnek (és roncsolódnak), nincs két teljesen egyforma pár. Amúgy szuperkényelmesek, és az is az előnyük, hogy nem kell a tisztításukkal bajlódni. Három pár is sorakozik a cipőállványomon, de hogy teljes legyen a kollekció, még egy ezüst verziót be kell szereznem…
goldengoose.com