Papírvirág az idei skandináv karácsonyi trend

2019. december 04.
A karácsonyfa díszítése még odébb van, ám a karácsonyi koszorúk és girlandok már felkerülhetnek a lakásban. Minden jel szerint idén a papírvirág lesz a legnagyobb divat a skandináv lakberendezésben.

Már évek óta hódítanak a csillag alakú papírlámpások a skandináv országokban karácsonyi dekorációként az ablak elé akasztva, ám idén új szintre emelkedett a fenntartható lakásdíszítés, és megjelent a snöblomma, azaz a papír hóvirág. Sütőpapírból, zsírpapírból, de háztartási csomagolóból is egyszerűen elkészíthetjük mi magunk is, ha nem akarjuk boltban vásárolni. Az ajtóra, falra vagy ablakra akasztva pedig szerény, mégis nagyon szép természetes, neutrális díszként szolgál karácsonyra.

Hogyan készítsük el?
Nem kell hozzá különösebb kézügyesség, hogy elkészíthessük a saját papírvirágunkat. Válasszuk ki a nekünk tetsző papírt, és akkora méretet, amekkora virágot szeretnénk. Nyugodtan gondolkodhatunk nagyban.


https://www.instagram.com/p/B3FK7hGouo5/

 

1. Első lépésként hajtogassuk meg harmonikaszerűen kb. 2 centiméterenként a téglalap alakú papírt
2. Ezután a közepénél kössük át egy zsineggel, így olyan lesz, mint egy harmonikás masni. 3. Fogjuk össze a legyezőt, és vágjuk le negyvenöt fokban a végeit
4. Majd a két szabad, felső oldalát ragasszuk össze a masni két végének. Ha megkötött a ragasztó és elengedjük, csodás kerek virágként fog kinyílni.
5. Fűzzünk a tetejébe zsineget, és bárhova felakaszthatjuk, ahova csak szeretnénk.

Ha pedig több különböző méretű és színű virágot helyezünk egymásra, csodás texturált virágot kapunk, akár az otthonunk karácsonyi színvilágához igazodva is.

Forrás: My Scandinavian Home
Fotó: Unsplash, Instagram/Emilia Nuusikuu