Az idei ősz és tél legtrendibb virága az amaránt lesz

2019. november 15.
Bár a magyar neve nem valami elegáns, hiszen bókoló disznóparéjnak is hívják az amarántot, a közösségi oldalakon terjedő bejegyzések és a virágosok szerint idén ősszel és télen egyértelműen ez a virág lesz a legtrendibb.

Ha végiggörgetjük hazai és külföldi virágkötők Instagram oldalait, láthatjuk, hogy egyre több helyen tűnik fel a kompozíciókban vagy csak magában az amaránt, magyarul a bókoló disznóparéj. Nem csoda, hogy narancsba hajló, rózsaszínes-barackos árnyalata meghódította a növények kedvelőit, hiszen vázában, füzérben és koszorúban is változatosan használhatjuk.


Az amaránt azért is roppant praktikus, mert sokáig virágzik, az első, kisebb fagyok sem ártanak neki, így friss virágként is megtalálhatjuk a virágkötőknél, de szárítva is nagyszerű dísze lehet az otthonunknak. Szinte ombréba hajló kompozíciókat is kialakíthatunk a segítségével, társítva az amarántban megtalálható finom színekkel. A soha el nem múló nyarat csempészhetjük így az otthonunkba a hűvösebb hónapokra is. Ráaádásul ünnepi dekorációnak sem utolsó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

in love with this piece for @andaspampls with draping amaranthus // local foxglove and yarrow from @northerly.flora // balloon flower, queen lime + zinderella lilac zinnias, stock, and a touch of yarrow from my cutting garden // I’m feeling the drama 💁🏻‍♀️ . created for a wonderful friend who worked on the redesign of Anda Spa @bridget.jean.hale + @esgarch_design // they are SO GOOD ✨ . also, thanks @ladyvampartistry for helping me feel confident in it. love you tons ♥️ . . . #slowflowers #floristsofinstagram #sisterhoneyfloralco #minnesotabride #urbanforage #urbanfarmer #dustyrose #floristsreview #minneapolisflorist #minnesotaflorist #thatsdarling #weddingflowers #agameoftones #thatsdarling #gardening #garden #flowergardener #flowerstagram #install #amaranthus

katie horvath (@sisterhoneyfloralco) által megosztott bejegyzés,


Asztaldísznek is rendkívül praktikus. Mivel az amaránt nem felfelé tör, inkább drámaian leomló virág, így biztosan nem zavarja meg az ünnepi asztal körül zajló beszélgetéseket.


De ha nem akarjuk túlbonyolítani a csokrot, akkor is menő, természetközeli és szemet gyönyörködtető díszítés válik a virágból, ami idén biztosan letaszítja a pampafüvet és a gyapotot a trónról.

 

Forrás: Apartmant Therapy
Fotó: Unsplash