Hogyan mutassuk be párunkat a családunknak az ünnepek alatt?

2019. december 12.
A karácsony ideális alkalom lehet új szerelmünk bemutatására, hiszen ilyenkor együtt van mindenki. Ám ez hatalmas mérföldkő a kapcsolatban és a rokonoknál egyaránt. Hogyan könnyíthetjük meg mindenkinek ezt az eseményt?

Mit tegyünk és mit ne tegyünk, amikor először visszük haza bemutatni a családunknak új párunkat az ünnepek alatt? 8 olyan dolgot mutatunk, melyekre oda kell figyelnünk, hogy kényelmesebbé és örömtelibbé tegyük az eseményt minden érintett számára.

Puhatolózzunk a családban
Ha magunkkal visszük az ünnepek alatt a szerelmünket családunkhoz, ne meglepetésszerűen tegyük, készítsük fel rá rokonainkat is. Ne sokkoljuk a szüleinket azzal, hogy váratlanul párban érkezünk, adjuk meg nekik is a lehetőséget, hogy a karácsonyi terveiket úgy építsék fel, hogy számolnak az új szerelmünkkel is.



Készítsük fel a szerelmünket
Minden családban megvannak a fura rokonok és tapintatlan hozzátartozók, akik tiszteletüket teszik az ünnepek környékén. Készítsük fel előre a párunkat, hogy mire számítson, hogyan reagáljon az ilyen családtagokra, és arra is adjunk tippeket, hogyan kerülje el a kínos beszélgetéseket velük.

Egyeztessük az alvásrendet
Még ha tulajdonképpen együtt is élünk a párunkkal, vannak olyan konzervatív családok, ahol más a szokás. Ezt kezeljük óvatosan, és tiszteljük a szülők kéréseit. Ha nagyon nem fűlik a fogunk hozzá, hogy igazodjunk a rokonok rendjéhez, veszekedés helyett intézzük felnőttek módjára a helyzetet (hiszen azok vagyunk, még ha nekik örökre a gyerekeik is maradunk), és mindig ott van a lehetőség rá, hogy egy szállodában aludjunk inkább.

Szóljunk előre a speciális étrendről
Mivel az ünnepek általában az ételek körül forognak, egyeztessünk időben róla, ha a párunk speciális étrendet követ, ételallergiája van, vegetáriánus vagy vegán. Ha túl nagy bonyodalmat okozna a külön főzés, vihetünk is magunkkal megfelelő ételt. 

Válasszuk ki, mikor csatlakozunk
Mivel mi ismerjük legjobban, mi a szokásrend az ünnepekre a családunkban, ezért alaposan fontoljuk meg, melyik az a pont, amikor a legjobb becsatlakozni az események sodrába. Ha a karácsonyi mézeskalácssütés vagy a fadíszítés mókás családi program, vonjuk be ezekbe a párunkat. Ha az előkészületek napjai inkább hektikusak, érkezzünk inkább azután, hogy lecsengett a karácsonyi stressz.


Veszélyes témák
Egy ilyen látogatásnak az a célja, hogy a családunk jobban megismerhesse a párunkat, és a párunk is a családunkat. Ám ha tudjuk, hogy a szerelmünk politikai nézetei szöges ellentétben állnak a többi családtag véleményével, inkább ne tereljük efelé a szót. Mivel jó benyomást akarunk kelteni, tisztázzuk a párunkkal, melyek azok a témák, melyek biztosan nem kavarják fel a karácsony nyugalmát.

Kell az egyedüllét
A családdal való találkozás alapvetően örömteli, ám ugyanakkor kimerítő élmény is. Még az ilyen látogatások alatt is szakítsunk időt egy kis egyedüllétre. Az is elég, ha ez csupán egy kis séta a háztömb körül vagy magányosan elfogyasztott kávé. Persze a párunkat is bevonhatjuk ezekbe a csendesebb pillanatokba.

Fotó: Unsplash