Vége Keanu Reeves magányos éveinek

2019. november 07.
Keanu Reeves kézenfogva lépett a vörös szőnyegre Alexandra Grant képzőművésszel, akiről régóta tudott volt, hogy a színész jó barátja. Ám most úgy tűnik, több annál!

A LACMA Art+Film gálán Keanu Reeves kézen fogva jelent meg Alexandra Grant képzőművésszel, és a kamerák kereszttüzében is szorosan egymás mellett pózoltak. Bár először léptek a nyilvánosság elé együtt, az 55 éves színész és a 46 éves illusztrátor évek óta ismerik egymást és évekig dolgoztak közösen.


Reeves internetes mítosza a kedves, ám sztoikus és magányos karaktere köré épült, amit az is erősített, hogy az elmúlt években általában egyedül állt a vörös szőnyegre. Most ezt a szokást megtörte Alexandra Granttel, akivel a színész két könyvének illusztrálása kapcsán kezdett együtt dolgozni. 2011-ben Reeves Ode to Happiness (Óda a boldogsághoz) című kötetét, 2016-ban pedig a Shadows (Árnyak) című könyvet illusztrálta. Ezután közös kiadóvállalatot is alapítottak X Artists’ Books névvel.

A páros bár most jelent meg először hivatalosan a nyilvánosság előtt, máskor is mutatkoztak már együtt. Pár hete a Santa Monica-i olasz luxusétteremben, a Giorgio Baldiban vacsoráztak együtt. A szemtanúk elmondása szerint Keanu Reeves Porschéjával érkeztek az étterembe, három órán át beszélgettek és ettek, majd a hátsó kijáraton távoztak.

Nem csak a művészetek iránti rajongásuk közös. Alexandra Grant a színészhez hasonlóan nagy jótékonykodó és filantrópus. Létrehozta a grantLOVE non-profit szervezetet, mely eredeti műalkotásokat készít és ad el, a bevételből pedig különböző művészetközeli projekteket támogatnak.

Forrás: Time, People
Fotó: Getty Images