2019 legszebb alternatív karácsonyfái

2019. december 22.
Az elmúlt években egyre jobban kiéleződött a műfenyő vs. hagyományos fenyő vita, azonban van egy harmadik opció is: az alternatív karácsonyfa. Ez megoldható műanyag és fakivágás nélkül is, mégis ugyanúgy az otthonunk éke lehet az időszakban, mint a hagyományosabb verziók.

A könyvekből megformázott alternatív fenyőt talán már mindenki ismeri, azonban idén nem állunk meg ennél a típusnál és összegyűjtöttük az év legizgalmasabb dizájnos, minimalista, megható vagy éppen vicces alternatív facsodáit.

1. Fa ajándéktartós

Ugyan egy ügyeskezű rokon és néhány óra szükséges ehhez a polcos verzióhoz, viszont az eredmény zseniális: a fa kis polcaira ugyanis éppen ráférnek az apróbb ajándékok, néhány gyertya és esetleg egy fényfüzér is, szóval minden, ami ilyenkor kellhet. Ráadásul sok évig szolgálhat minket egy ilyen falemez-karácsonyfa.

2. Emlékfal-fa

A kedvenc képeinkből, néhány karácsonyi feliratból és egy papírcsillagból 2D-s karácsonyfát varázsolhatunk, mely az ünnepek után más formában simán megállja a helyét!

3. Polaroidfa

Imádjuk a polaroidot, mert minden fotó sokkal hangulatosabbnak hat egy ilyen képen. Ha van otthon jópár ilyen képünk, akkor rendezzük fa formába őket, futtassuk körül fényekkel és készen is van a helytakarékos, maximálisan Instagram-kompatibilis karácsonyfa.

4. Faágakból csodát

Néhány szépenn letisztított faágból is lehet karácsonyfa, ráadásul erre a verzióra még klasszikus díszeket is aggathatunk! Mi imádjuk a letisztult fehér-ezüst díszeket ezen a fán, a nyers fa illata pedig biztosan isteni lehet a szobában.

5. Farönkből karácsonyfa

Ha nem ágakból, akkor kisebb rönkökből rakjuk össze a fát, a hézagokba pedig vezessünk fényfüzért! Annyira diszkrét és mutatós ez a verzió, hogy egész évre a falon hagynánk szívünk szerint…

6. A minimalizmus híveinek

3 fehérre festett polc és néhány nyersszínű léc vagy egy faág: csupán ennyi szükséges a legminimalistább karácsonyfához, ami biztosan nem teszi zsúfolttá az enteriőrt.