2019 legszebb alternatív karácsonyfái

2019. december 22. |

Az elmúlt években egyre jobban kiéleződött a műfenyő vs. hagyományos fenyő vita, azonban van egy harmadik opció is: az alternatív karácsonyfa. Ez megoldható műanyag és fakivágás nélkül is, mégis ugyanúgy az otthonunk éke lehet az időszakban, mint a hagyományosabb verziók.

A könyvekből megformázott alternatív fenyőt talán már mindenki ismeri, azonban idén nem állunk meg ennél a típusnál és összegyűjtöttük az év legizgalmasabb dizájnos, minimalista, megható vagy éppen vicces alternatív facsodáit.

1. Fa ajándéktartós

Ugyan egy ügyeskezű rokon és néhány óra szükséges ehhez a polcos verzióhoz, viszont az eredmény zseniális: a fa kis polcaira ugyanis éppen ráférnek az apróbb ajándékok, néhány gyertya és esetleg egy fényfüzér is, szóval minden, ami ilyenkor kellhet. Ráadásul sok évig szolgálhat minket egy ilyen falemez-karácsonyfa.

2. Emlékfal-fa

A kedvenc képeinkből, néhány karácsonyi feliratból és egy papírcsillagból 2D-s karácsonyfát varázsolhatunk, mely az ünnepek után más formában simán megállja a helyét!

3. Polaroidfa

Imádjuk a polaroidot, mert minden fotó sokkal hangulatosabbnak hat egy ilyen képen. Ha van otthon jópár ilyen képünk, akkor rendezzük fa formába őket, futtassuk körül fényekkel és készen is van a helytakarékos, maximálisan Instagram-kompatibilis karácsonyfa.

4. Faágakból csodát

Néhány szépenn letisztított faágból is lehet karácsonyfa, ráadásul erre a verzióra még klasszikus díszeket is aggathatunk! Mi imádjuk a letisztult fehér-ezüst díszeket ezen a fán, a nyers fa illata pedig biztosan isteni lehet a szobában.

5. Farönkből karácsonyfa

Ha nem ágakból, akkor kisebb rönkökből rakjuk össze a fát, a hézagokba pedig vezessünk fényfüzért! Annyira diszkrét és mutatós ez a verzió, hogy egész évre a falon hagynánk szívünk szerint…

6. A minimalizmus híveinek

3 fehérre festett polc és néhány nyersszínű léc vagy egy faág: csupán ennyi szükséges a legminimalistább karácsonyfához, ami biztosan nem teszi zsúfolttá az enteriőrt.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába diéta

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába