4 ötlet, hogy álomszép legyen a fürdőszobád

2020. január 18.
Január 17-19. között rendezik meg Budapesten, a BOK (SYMA) Csarnokban a Fürdőszoba Kiállítást, ahol a 2020-as trendek mellett rengeteg izgalmas innovációt megismerhetünk. Beleláthatunk a legújabb fürdőszoba- illetve otthoni wellness-fejlesztési trendekbe és ötleteteket kaphatunk, hogyan tudjuk a a legsivárabb fürdőszobát is különlegessé, valóságos oázissá alakítani néhány egyszerű fogással.

Tapéta a fürdőszobában? Miért is ne!

Ha gyorsan szeretnénk látványos végeredményt, ami nem csempe vagy kő, és nem is valami felcsavarozható panel, akkor remek választás a kifejezetten vizes helyiségekben is használható tapéták alkalmazása. A mosható, súrolható, strapabíró, fénynek ellenálló vinyl, illetve vlies tapéták megfelelők a vizes helyiségekbe. Akár barátságos szalonhangulatot is létrehozhatunk egy meleg árnyalatú, elegáns tapétával, vagy barokkos csillogást varázsolhatunk egy aranyszínű mintával, de őserdei életérzés is körülvehet minket, ha növénymintás tapétát választunk. Természetesen kombinálhatjuk a különféle burkolóanyagokat, például a csempét a tapétával – ilyenkor a víznek erősen kitett helyekre kerül a csempe, a többi helyre a hangulatteremtő tapéta. Egy kevésbé vízálló tapétát védhetünk üvegpanellel is, ha szükséges, lényeg, hogy ne rekedjen meg a pára sehol, minden felület ki tudjon száradni, különben megjelenik a penész. (Sőt a mennyezetre sem elképzelhetetlen!)

Fessük át a csempét!

Amikor már ránézni sem bírunk a csempére, de új burkolat vásárlása szóba sem jöhet, újítsunk fel saját kezűleg. Ehhez válasszunk nagy kopásállóságú, strapabíró festéket, de mindenekelőtt egy úgynevezett tapadóhidat. A festék előtt ugyanis ezt kell felvinnünk a felületre, majd száradás után jöhet a festékréteg. Az egész művelet előtt alaposan meg kell tisztítanunk a csempét a vízkőtől, szappanmaradványoktól, különben a tapadás nem lesz megfelelő és a festék idő előtt kopásnak indul. Fontos, hogy mindig pontosan betartsuk a száradási időket, és ha szükséges szellőztessük a helyiséget. Festeni nemcsak a fali csempét, hanem a járólapot is lehet. A merészebbek mintát is festhetnek, amihez érdemes sablont beszerezni vagy ingyenesen letölteni a netről, majd rugalmas műanyag lapból kivágni. Ha jól dolgozunk, ezzel a megoldással néhány évre kitolhatjuk a burkolatok cseréjét és egyedi megjelenésű fürdőszobát kapunk.

Variáljuk a kiegészítőket!

A legunalmasabb fürdőszobát is feldobhatjuk néhány apró változtatással. Cseréljük le a szennyestartót egy fonott, fedeles kosárra, vagy egy feliratos dobozra. Helyezzünk növényt a fürdőbe. Ha már minimális természetes fény jut a helyiségbe, akkor az aloe vera, szerencsebambusz, borostyán, páfrány jól fogják érezni magukat. Válasszunk különleges megjelenésű zuhanyfüggönyt, mely a többi textília színével is harmonizál. Tegyük a tusfürdőket, samponokat látványos üvegekbe, melyek akár egységesek is lehetnek, a mosópor, a tisztítószerek ugyancsak mehetnek különleges tartókba. A csúnya műanyag vagy régi, kopott felületű tárolók helyett válasszunk csinos polcot.
A mosdószekrény is lehet egy régi komód, masszív asztal, amit átfestünk, majd a szifon helyét kivágjuk vagy asztalossal kivágatjuk. Ha fürdőszobánk stílusa a klasszikushoz vagy rusztikushoz áll közelebb, helyezzük a tükröt régi képkeretbe. A fonott kosarak, fa dobozok, mécses- és gyertyatartók ugyancsak színesíthetik a helyiséget. Egy régimódi lámpatesttel vagy akár csillárral fényűzővé alakíthatjuk a fürdőt. Szokatlan, de éppen ezért lehet nagyon dekoratív egy falikép a fürdőszobában. Lehet ez a kedvenc festőnk műve kinyomtatva, egy jópofa plakát, de akár családi fotó vagy tájkép is. A megfelelő felületre nyomtatva, vagy üveglap mögé rögzítve ellenáll a nedvességnek és egyedivé alakítja a teret.

Gyors padlóburkolat csere

Egyre népszerűbb a fürdőszobákban a melegburkolat, mely kényelmes, azonban csak kevés helyiségről mondható el, hogy erre valóban alkalmas. Érthető, hogy sokan ódzkodnak a hideg járólapoktól, de takarítás szempontjából mégiscsak ezek a legalkalmasabbak, ráadásul megakadályozzák a kifröccsenő víz födémbe szivárgását. Áthidaló megoldást jelenthet a vinyl burkolat, mely tapintásra kellemesebb, ugyanakkor vízálló és megfelelően fektetve remek vízzáró is. A vinyl padló fektetése nem igényel szakértelmet, inkább csak alaposnak és figyelmesnek kell lenni, ám szükség esetén egy burkoló nagyon rövid idő alatt elvégzi a munkát a hidegburkolói ár töredékéért. Jó hír, hogy ez a burkolat a régi járólapra is fektethető. A vinyl felület megjelenése sokféle lehet: kőhöz, vagy hidegburkolathoz hasonlatos, egyszínű, homogén, de akár famintás felületet is választhatunk.

2020. január 17-19. között Budapesten, a BOK (SYMA) Csarnokban várják a látogatókat a szakértők, lakberendezők, a gyártók és forgalmazók legújabb trendekkel, látványos, izgalmas programokkal, bemutatókkal, ingyenes tanácsadással.

Bővebb információt itt találtok!