Életre kelt növénydekorációk

2020. január 28.
Az Eagle Decor, vagyis Sas Klaudia élő növényekből készíti el különleges dekorációit - bloggerünk, PandArte újabb izgalmas brandet hozott el nektek.

Már évek óta figyelem Eagle Decor, vagyis Sas Klaudia különleges dekorációit, amiket élő növényekkel készít! Én simán el tudok képzelni egy ilyen hatalmas fali díszt a nappalink fő falán, de találtok nála minden méretben és variációban szépségeket.

Úgy nőttem fel, hogy anyukám mindig saját maga készítette a dekorációkat és csinosítgatta az otthonunkat. Ez azóta is így van és a nővérem és én is tovább vittük ezt a szokást, bár nálam hivatássá is vált az évek alatt. Arra, hogy pontosan mikor kezdtem el én is dekorációkat készíteni, már nem is emlékszem. Az elején inkább kellemes kikapcsolódás volt a számomra és ahogyan évről- évre változtam és egyre jobban megismertem magamat, a munkáim is letisztultabbak lettek. Ekkor jött az az érzés, hogy én a jövőben ezzel szeretnék foglalkozni.

Egyből ilyeneket készítettél, vagy mással kezdted?

Nem, eleinte főleg lámpákat és hangulatvilágításokat készítettem, illetve pozsgásokkal és kaktuszokkal dolgoztam. Ezek helyét vették át szépen lassan a keretek, a tillandsiák, a tartósított és szárított növények.

Végül mi vitt a mostani irányba?

A növények irányába biztosan az, hogy virágkötő lettem és a napjaim nagy részében virágok és növények vettek körül. Amint jobban megismertem őket, tudtam, hogy mindenképp velük szeretném életre kelteni a munkáimat. Akkor még nem teljesen tudtam, hogy hogyan, csak azt, hogy övék kell, hogy legyen a főszerep.

5f8f920b-7054-4572-a722-4d9e33f79b36.JPG

Miket készítesz most pontosan és milyen növényekkel?

Most főleg beltéri vertikális és asztali minikerteket készítek élő és tartósított növények felhasználásával. Mára a főszerep a tillandsiáé és a tartósított növényeké lett. Ennek oka, hogy a tillandsia egy olyan gyökér nélküli növény fajta, amely a levelein keresztül veszi fel a nedvességet, ezáltal spricceléssel tartható életben. Nincs talaj kötöttség, ennek köszönhetően pedig, szinte bármilyen dekorációba jól beleilleszthető. A tartósított növények pedig a glicerines tartósításnak köszönhetően természeteseket, mégis időtállóak maradnak. Korlátlan lehetőséget biztosítva ezzel arra, hogy becsempéssze a természetet az otthonunkba, akár vertikális kert, akár asztaldísz formájában.

Kiknek az otthonába ajánlod?

Alapvetően két csoportba oszthatóak a termékeink. Vannak amelyek élő növényeket tartalmaznak, ezáltal fény és vízigényesek, másokat viszont csak, természetes módon tartósított és szárított növények alkotják. Ez már gondozást nem igényel, mégis egy természetes dekoráció lehet a legkisebb és legsötétebb otthonokban is. Úgyhogy azt mondanám, hogy bárkinek, aki nyitott az újdonságokra és szereti, ha növények veszik körül.

73077703_1473189852822388_268533802161143808_o.jpg

Mennyire strapabíróak ezek a növények, vagyis mennyire kell őket ápolni?

A tillandsiák között is vannak ellenállóbb és érzékenyebb fajták. Én igyekszem mindig a legstrapabíróbbakat használni. Alapvetően két dologra kell odafigyelni náluk: hogy elegendő fényt kapjanak illetve, hogy rendszeresen legyenek spriccelve (ez évszaktól függően heti 1-3 alkalom).

Egy fali kép, ami nagyobb például, meddig bírja, meddig marad az otthon dísze?

Az Aaron keretünk csak tartósított és szárított növényeket tartalmaz, így az különösebb odafigyelés nélkül, évekig megőrizheti az állapotát, mind színben, mind textúrában. A Greg keretek lelkét a tillandsiák adják, melyek rendszeres odafigyelést és törődést igényelnek. Viszont, ha a növények jól érzik magukat, ugyanolyan tartósak lehetnek, mint bármilyen más szobanövény, így évekig dísze lehet ez a keret is az otthonunkban. Ha a növények kinövik a helyüket, kisebbre cserélhetőek. Ezután a régebbi,nagyobb növények önmagukban is éke lehetnek az lakásnak.

 

A saját otthonod is tele van ilyenekkel?

Szerencsére most már szinte minden nap ezekkel a növényekkel dolgozhatok és igyekszem minden munkámba belevinni azt a csodálatot és szeretetet, amit belőlem kiváltanak. Úgy gondolom, hogy ez a varázslat hamar eltűnne, ha az otthonomban is minden falon ők köszönnének vissza. Sok tillandsiám van otthon, de keret nem díszíti a lakásomat.

Egyedi megrendeléseket is teljesítesz?

Igen,természetesen. A webshopban standard méretű keretek vásárolhatóak meg, de sok megkeresés érkezik hozzám, főleg nagyobb keretek, vagy falfelületek esetében.