DIY: őszi képek termésekből

2019. szeptember 29.
Az őszi falevelek és termések nemcsak a természetben mutatnak jól - otthonunkat is díszíthetik. Bloggerünk, PandArte ezúttal is szuper inspirációt hozott nektek!

Biztos Ti is imádjátok ősszel a természet sokszínűségét! Ilyenkor nem csak csodálni lehet a fák ezer arcú lombjait és a bokrok izgalmas terméseit, hanem össze is lehet gyűjteni azokat. Én is így tettem! A kis kirándulásaink során mindig vittem magammal egy zsákot, amibe összeszedtem mindent, ami tetszik, aztán hazavittem és készítettem két különleges képet is belőlük!

fa40d09c-7142-4fde-ab5c-e093af73b53e.JPEGMindkettő verzió elképesztően egyszerű, mégis látványos. Az tetszett benne a legjobban, hogy nem volt koncepcióm, nem gondoltam át semmit, hogy majd mi lesz belőle, csak arra törekedtem, hogy a termések és növények legyen minél változatosabbak!

fd78a18c-6c16-469b-92b5-8c8fd1aa1f62.JPEGAmi fontos még, az a megfelelő képkeret kiválasztása! Én a Pepco-ban találtam meg azt a méretet, amit szerettem volna, és az is tetszett benne, hogy fából van a keret, így passzol az őszi világhoz. Ha ezek megvannak, akkor kezdődhet is az alkotás, ami igazi flow élmény volt! Bekapcsoltam egy kis zenét, magam elé tettem a fehér ” vásznat „, vagyis a képkeret belső részét, na meg a sok sok termést és növényt, és elkezdtem alkotni.

Az első verziónál az jutott az eszembe, hogy mi lenne, ha az őszi Balatont próbálnám meg egy kicsit a képre varázsolni…ezért elővettem kék papírt, ami a víz lett, sárgát, ami az ősz egyik színe és pirosat, ami egy szép naplementét szimbolizál, aztán felosztottam azokat arányosan. A vízbe került nád szerű termés, ” halacskák „, és még pár zöld növény, felülre pedig a már sárgás-barnás levelek és piros bogyók.

osz_1.png

A második verziónál egy kis harmóniára törekedtem. Sok mandalás képet láttam már a pinteresten, és nagyon megtetszettek, így próbáltam valami hasonlót készíteni. Középre, fő motívumnak, a kedvenc fám, a tulipánfa levelei kerültek, mert számomra különleges a formájuk.

img_2289.jpg

40a70374-b655-4929-ae5f-c3f3f70e34fb.JPEG

Köré pedig csak elkezdtem sorba tenni a piros bogyókat, aztán mogyorókat, végül a kis kukac szerű terméseket. A négy sarkát sem hagytam ki, és még egy kis páfránnyal is kiegészítettem alul és felül. Így lett kerek egész és harmonikus. Ezek tényleg olyan ötletek, amiket játszva Ti is megvalósíthattok, akár gyerekekkel is, remélem kaptatok hozzá egy kis kedvet.

PandArte