Pánikgombot építenek a Tinderbe

2020. február 02.
A népszerű okostelefonos randialkalmazásban nemsokára elindítják a pánikgomb-funkciót, mellyel a felhasználók jelezhetik online és személyesen is, ha nem érzik biztonságban magukat.

Pánikgomb-funkció beépítését tervezi alkalmazásába a Tinder okostelefonos randiapplikáció, mellyel a felhasználók diszkréten jelezhetik, ha nem érzik biztonságban magukat. Az alkalmazást a Noonlight biztonsági platformmal kötik össze, így építve be a rendszerükbe.


“A Noonlight néma testőrként működik az olyan helyzetekben, mikor egyedül vagyunk vagy valakivel először találkozunk” – mondta Brittany LeComte, a Noonlight egyik alapítója a Tinderrel közös közleményben. Miután beépítik a randialkalmazásba, gyors segítségként áll majd a randizók rendelkezésére, hogy azonnal jelezhessék, ha valaki nem úgy viselkedik, ahogy az elvárható, vagy ha veszélyben érzik magukat. Ettől a Tinder reményei szerint sokkal bátrabban mernek az emberek majd találkozni azzal, akit a felületen megismertek.

A pánikgomb mellett a Tinder bevezeti a profilok visszaigazolását is. Ezután a Twitterhez és az Instagramhoz hasonlóan a randialkalmazásban is kék jelet láthatunk majd azoknak az oldalán, akik hitelesítették a sajátjukat. Emellett a felhasználók fotóinak is át kell esniük hitelesítésen, különben eltávolítják azokat az applikációból.

A harmadik biztonsági intézkedés, melyet a Tinder bevezet, annak lehetősége, hogy jelezhetjük, ha zaklató üzenetet kapunk. Ebben lesz egy visszalépés gomb is, arra az esetre, ha visszavonnánk a korábban helytelen üzenetet küldővel szemben.

Forrás: People
Fotó: Unsplash