Dating Sunday: az év legjobb napja az online párkeresésre

2020. január 04.
Nem véletlenül nevezték el az év első vasárnapját Dating Sunday-nek. A statisztikák szerint ezen a napon van a legnagyobb esélyünk rá, hogy párt találjunk az internetes randioldalakon. Idén ez január 5-re esik.

Az év első vasárnapja a legforgalmasabb az online párkereső applikációkon és randioldalakon. Sokkal többen töltik le ekkor az alkalmazásokat telefonjukra, mint az év bármely más napján. Julie Spira párkapcsolati tanácsadó, az internetes ismerkedés szakértője szerint azért tapasztalható ez a hirtelen roham, mert az ünnepek után az emberek sokkal magányosabbnak érzik magukat, mint egyébként.


“Három dolog tökéletes együttállása miatt figyelhető meg ez a jelenség” – mondta Spira. “Szakítás vagy magányosan töltött ünnepek, az újévi fogadalmak és a Valentin-nap közelsége miatt érezhetik olyan sürgetőnek az emberek a pártalálást az év legelején” – magyarázta a párkapcsolati szakértő.

2017-ben például a Tinderen csupán az év első vasárnapján 44 millió match-et számláltak. Ez önmagában a havi átlag 10 százaléka. Nem véletlen tehát, hogy január első vasárnapja kivívta magának a Dating Sunday (randivasárnap) nevet. Ugyanerről a jelenségről számoltak be az olyan randioldalak is, melyek a lassabb ismerkedésre specializálódtak.

Ha mi is azok közé tartozunk, akik úgy érzik, kihasználnák a Dating Sunday lendületét, nem ördögtől való dolog, ha kicsit látványosabbá tesszük az adatlapunkat, hiszen a képek és leírások adják az első benyomást az online randizásban. Töltsünk fel egészalakos képet is a profilunkba, a szöveges részben pedig kerüljük a negatív kinyilatkoztatásokat magunkkal kapcsolatban. Írjunk inkább arról, mit szeretünk, mi érdekel ahelyett, hogy mi nem. Ezek az apró, ám annál fontosabb változtatások nemcsak január első vasárnapján, de azon túl is segíthetik a sikeres pártalálást.

 

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash