Ezek lesznek 2020 legmenőbb fürdőszobatrendjei

2020. március 05.
A lakberendezés egyik legizgalmasabb pontja a fürdőszoba megtervezése. Az idei év trendjei olyan izgalmasak, erőteljesek, látványosak, amelyekkel a fürdőszoba nem lesz másodlagos helyisége a lakásnak.

A márványtól a sötét, karakteres festésig mindenféle izgalmas dizájnelem megtalálható az idei év fürdőszobatrendjei között. Olyan látványos tereket hozhatunk létre ezekkel az ötletekkel, amelyekkel a fürdőszobánk teljesen más „személyiséget” kap.

Drámai márvány

Nagyon szép és menő a csempeburkolat, ám nem versenyezhet a márvány nyers, erőteljes látványával, különösen ha a padlótól a plafonig borítja a falat. Még drámaibb a hatás, ha csupán bizonyos felületet burkolunk márvánnyal, így a mellette lévő csempével tökéletes kontrasztot alkotva még izgalmasabbá teheti a fürdőszobát.

Sötét falak

Ideje a feketére úgy gondolnunk, mint az új semleges színre. „A fekete csempe friss, modern alapot ad a fürdőszobának, remekül illik a fém kiegészítőkhöz, mint amilyen egy letisztult keretes tükör például” – mondta Becki Owens lakberendező.

View this post on Instagram

Black tiles for the win! By Futurflip Home Builders, location: Australia ⁣ ⁣ ••• Hi, I’m Kate – editor of this account. I’m unable to provide sources of products shown in this photo because I did not design it myself. I can only share information on the products I’m using myself in the new home I’m building in central New Jersey on my personal page @katerumson •••⁣ ⁣ #bathroomdesign #newconstruction #renovation #remodeling #bathroomvanity #showerdoors #blackshowerdoors #newbuild #homerenovation #oversizedshower #bathroomremodel #bathroomrenovation #blackdecor #blacktile #blacktiles #blackwalls #subwaytile #bathroomvanity #remodel #beforeandafter #bathtub #blackbathtub #subwaytile #blacktub

A post shared by Interior Design | Home Decor (@the_real_houses_of_ig) on

Ha nem szeretnénk a fehér csempétől megválni, fessük feketére a le nem burkolt falfelületeket, ezzel hasonló hatást érhetünk el, ám kevésbé végleges megoldással.

Nyugtató rezgések

A hétköznapok során nagy hangsúlyt kell fektetnünk a kikapcsolódásra, a lazításra. Remek módszer, ha a fürdőszobánkban kialakítjuk a saját ki szentélyünket ehhez. Tiszta vonalak, vízesés-zuhany, lebegő tükrök. Még jobb, ha nagy ablakaink vannak, amelyek a természetre néznek. Ha erre nincs lehetőségünk, minél több virágot, növényt telepítsünk a fürdőszobába, ezek még megnyugtatóbbá teszik a teret.

Színes csempe

Miért ragadnánk le a fehér csempénél, amikor választhatunk helyette olyat, ami már-már kinyilatkoztatásként hat? Az összetett absztrakt minta, a burjánzó virágok és a szemet gyönyörködtető árnyalatok nem külön-külön, hanem egyszerre jelennek meg a fürdőszobában idén, így garantálva a különleges összhatást. A kulcsszó a különböző minták, formák és színek keverése.


Mellékhelyiség és wow-faktor
Ha a mellékhelyiséget szeretnénk kicsit feldobni, gyakran bátrabbak vagyunk, mint a fürdőszobánál. „Ez a próbálgatás terepe. Mivel sokkal kisebb helyiség, relatív kis kockázattal jár a rizikósabb dizájntrendek kipróbálása. Viszont a vendégek gyakran látogatják, így remek alkalom, hogy lenyűgözzük őket valami igazán egyedivel” – magyarázta Casey Hardin dekoratőr.

Kipróbálhatunk például valami igazán egyedi tapétát, geometrikus mintát a padlóburkolaton, így a minták és az anyagok keverésével kifejezetten hangulatossá tehetjük a helyiséget.

Olvass tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash