Miért tegyünk eukaliptuszt a fürdőszobába?

2019. augusztus 04.
Az eukaliptusz olaját télen gyakran használjuk légúti fertőzések kezelésére, ám idén nyáron is nagy karriert futott be a növény. A közösségi oldalakon rengeteg olyan fotó tűnt fel, ahol a zuhany fölé biggyesztettek egy-egy eukaliptusz ágacskát. Kivételen nem csak dekorációs célból hasznos az új őrület.

Az eukaliptusz a természet egyik legcsodálatosabb gyógyszere. Antibakteriális, antiszeptikus hatású, emellett immunerősítő. Illóolaja hasznos a nátha, megfázás, köhögés kezelésében, felsőlégúti betegségekben az egyik első szer, amihez nyúlunk. Emellet csökkenti a stresszt és oldja a szorongást, megnyugtatja az embert. Pont ahogy egy jó meleg, kiadós zuhanyzás.


Miért tegyük a zuhanyzónkba?
Az eukaliptusz olajat gyakran használják a stressz oldására, a nyugodt lelkiállapot elérésére, ám inkább párologtatóban vagy közvetlenül a bőrre csepegtetve. Ha viszont egyenesen a zuhanyzóba akasztjuk, a tusolás meleg gőze kioldja a növényből az illóolajat, így kellemes illat lengi be a helyiséget egész nap, ráadásul remek közérzettel szállhatunk ki a zuhany alól. Emellett a jótékony hatás mellett csupán ráadás, hogy remekül néz ki, és a tudomány már azt is bizonyította, hogy a lakásban elhelyezett zöld növények is hozzájárulnak a jó közérzethez. 

Hogyan függesszük fel?
Vásároljunk néhány friss eukaliptuszágat, és kössük a zuhany fölé egy madzaggal vagy gumival. Olyan helyet válasszunk, ahol nincs direkt vízsugárnak kitéve az ágacska, mivel ha elázik, hamar búcsút mondhatunk a növényünknek. Ha pedig kiposztoltuk az Instagramra, milyen remekül néz ki a fürdőnkben, már élvezhetjük is a szokásosnál is frissítőbb zuhanyt.

Forrás: Good Housekeeping
Fotó: Unsplash