Öt hazai dizájnholmi a jóga szerelmeseinek

2020. március 23.
Bloggerünk, PandArte maga is nagy jógarajongó, így ezúttal különleges jógás dizájnholmikat válogatott nektek.

PATENTDUO

Nagy kedvencem jógaruhafronton a PatentDuo. Orbán Ivettel a Jógakaland kapcsán találkoztam pár éve, amikor is arról beszélgettünk, milyen szuper lenne jógakalandos gyerekjógaruhákat készíteni. Akkor derült ki számomra, hogy Ivett a MOME-n végzett öltözéktervező és tervezőgrafikus, ezért a PatentDuo ruhák mintái abszolút egyediek. A minták a Mallorcán élő Somogyi Ágnes mintatervezővel együttműködésben születnek, szezonálisan mindig készülnek valami újjal a lányok.

Akárhányszor van rajtam ilyen nadrág, mindig megkérdezik, hogy honnan van, és én büszkén elmesélem, hogy bizony ez is magyar tervezés és gyártás! Ivett számára fontos, hogy a hazai munkaerőt támogassa, ezért jógaruháit itthon szabják és varrják. Ja, és ezek nem olyan ruhák, amik jól néznek ki, de kényelmetlenek! Rendszeresen jógázom én is ilyen nadrágokban, felsőkben, és tényleg olyan érzés, mintha rajtam se lennének. Könnyedek, légiesek, nem tapadnak, jól nyúlnak, de nem nyúlnak ki, mosás után nem kopik a színük, egyszóval igazi jolly jokerek. Olyanok, amiket legszívesebben non-stop hordanék, nem csak mozgás közben!

A minták egyébként speciális bőrbarát és környezetkímélő eljárással kerülnek az anyag külső felületére, ezért érzékeny bőrűek, gyerekek számára is bátran ajánlott a viseletük. Itt tudjátok megnézni az aktuális kollekciót.

Fotó: Bánhidi Dóra, PandArte blog, Jógakaland

photo_2019_10_27_21_41_44.jpg

Fotó: Vass Edit, Trisyoga

 

SÉLLEI LILLA

Ha már jógaruhák, akkor kell egy praktikus táska is hozzájuk, ami ráadásul még dizájnos is! Naná, hogy Séllei Lilla táskáját választottam, hiszen itthon szerintem ő a legismertebb „design + szuper kombinálhatóság” táskatervező, ha értitek, mire gondolok.

Szóval Lilla olyan egyedi táskákat kínál, amelyek nemcsak különlegesek, hanem strapabíróak, praktikusak, variálhatók és kombinálhatók is. Ezek a táskák nem használhatatlan dísztárgyak, hanem használható, jellegzetes dizájnnal készült ötletes darabok.

Van kifejezetten jógás hátizsákja is, ami 3 in 1! A kézben és vállon egyaránt hordható táskához tartozik egy felcsatolható pánt, így keresztbe vetve is viselhető. Jógázáshoz, tornához kifejezetten praktikus, hiszen elülső részéhez egy pár hevederrel egyszerűen odafogatható a jógamatrac. Nem elhanyagolható, hogy van belső zsebe is, ami két patenttal rögzíthető a táska belsejéhez, de külön neszesszerként vagy koktéltáskaként is hordható. Ezen kívül van még egy tárolórekesze is belül.

Lilla táskáit itt tudjátok megnézni!

84190826_2951048064914697_8005216889624068096_o.jpg

jogataska_softshell_viragos_1_960.png

87177272_2991123017573868_536751799671980032_n.jpg

 

SULYAN DESIGN

Sulyan Zsuzsi többfunkciós sáljairól, kendőfelsőiről és kardigánjairól már írtam Nektek korábban is. Munkáit a színes anyagok, egyszerű megoldások és praktikus viseletek jellemzik. A tervezéskor kiindulópontja csak annyi volt, hogy legyen univerzális és többféleképpen hordható. Ezeket a szempontokat vette figyelembe akkor is, amikor kitalálta a jógás kardigánját.

Mire jó a jógás kardigán? Kétoldalas kardigàn és sál, ami bármikor hordható, de ezen kívül még takaróvá is alakítható. Jól jön a jógaóra végén – hiszen puha és meleg – és utazáshoz egyaránt. Ezt a kardigánt itt találjátok meg.

77260778_2552681138164283_5783913766101975040_n.jpg

77255351_2557117147720682_7557908866223046656_n.jpg

jo_ga_s_webre2.jpg

 

PRÁNA DESIGN

A jógázás egyik fő alapeszköze – a matrac után – a jógapárna. Ebből többféle is létezik, de az itthoni jógastúdiókban, a legtöbb helyen biztosan Nusser Veronika prána párnáival találkozhatunk. Vera már régóta foglalkozik ezzel itthon, és egyébként más párnákkal is, hiszen minden erejével az egészséges alvást és jó közérzetet biztosító darabok kutatásán és fejlesztésén dolgozik.

„A mi alvópárnáink a legmagasabb minőséget képviselik, és folyamatosan fejlődnek. Párnáink töltőanyagai – a tönköly, a meggymag, a köles, a hajdina, a memory foam – folyamatos minőségellenőrzésen mennek keresztül, így biztosítva a vásárlók elégedettségét.” Vera összes szuper párnáját megtaláljátok itt.

Ezt is egészen jól alá tudom támasztani, hiszen mi is Veráéknál készítettjük a Durmi Macis és Röpcsi Baglyos jógapárnáinkat, amelyeknek kölesmaghéj a töltete. Ezeket itt találjátok. Azért különleges párnák ezek, mert nemcsak hangulatos kiegészítői lehetnek a jógatermeknek és az otthonoknak, de segítik is a helyes testtartását. A kölesmaghéjtöltet kényelmessé és egészségessé teszi a földön ülést, hiszen rajta ülve, a medence megtámasztásával a gerincoszlop és a nyak is egyenes marad.

 

JÓGAKALAND – A JÁTÉKOS GYEREKJÓGA

Természetesen nem hagyhatom ki ebből a felsorolásból a saját „gyermekemet”, a Jógakalandot sem! Jógás játékainkat kifejezetten úgy fejlesztettük ki, hogy otthon is a legnagyobb biztonságban tudjatok velük jógázni, akár van már korábbi tapasztalatotok, akár nincs. A mesékbe és játékokba szépen beleépítettük a jógás és alapozó terápiás mozdulatokat, így könnyen be lehet a segítségükkel vonni a gyerekeket a mozgásba. Nézd meg mindet egy helyen itt!

Szóval, ha valaki kinyitja a mesekönyvünket, vagy elkezd játszani a társasjátékunkkal, akkor egy teljesen új világba csöppen, ahol sok kaland és izgalom vár rá, amiken úgy tud végighaladni, hogy közben elvégzi az adott mozgásos feladatokat, amiknek persze mind megvan a maga fejlesztő és jótékony hatása – a mozgás szeretete mellett. Így minél több pozitív energiával, önbizalommal és sikerélménnyel inspiráljuk a legkisebb jógikat a fejlődésük útján.

adventi_vasar_jatek.jpg

tarsas_v2.jpg

 

 

 

Még több jógás dizájntermékért kattints

PandArte oldalára!