Két új társassal jött ki a kicsiknek a Pagony

2020. április 25.
Két új játékkal igyekszik könnyíteni a karantén nehézségeit a kicsiknek a Pagony. A Tökmagok – Kincsvadászat és az Adj egy pacsit, Boribon! nekik nyújt segítséget az idő hasznos, játékos eltöltésére.


Az Adj egy pacsit, Boribon! igazi szeretetjáték. Marék Veronika játékában ugyanis meg kell érinteni egymást. Megcsikizhetjük egymás tenyerét, meghúzhatjuk egymás fülét, az is lehet, hogy puszit kell adnunk. Mindeközben össze is kell gyűjtögetnünk egy kis táblára Boribon hét lufiját. Egy picit számolunk, egy picit ismerkedünk a színekkel, és kedveskedünk a másikkal.

Családtagoknak, anyukának-apukának és kisgyerekeknek való ez az igazi interaktív játék 2–6 éves kor között. A játék során az anyukák-apukák elolvadhatnak attól, ahogy a pici gyerekeik mondanak nekik valami kedveset, megpróbálnak kacsintani vagy mérgesen nézni rájuk, vagy éppen ráfújnak a hajukra, megsimogatják az arcukat. A gyerekek pedig lubickolhatnak a játék által kiváltott érintés- és szeretetáradatban.

A Tökmagok – Kincsvadászat Berg Judit meséje alapján, Mészely Ilka rajzaival készült. Hétéves kortól, 2–4 játékos részére ajánlják, a játékidő 30 perc. A játékban Benő, Minka, Palkó és Rézi, a négy tökmag a korallzátonyon búvárkodik. A fejük felett a kalózok kincsesládája beleborult a vízbe, és ők megpróbálják elkapni a kincseket. Ám a tenger áramlatai ide-oda sodorják a csábító ékszereket. A tökmagok megpróbálják kiszámítani, hogy merre fog úszni a kincs, hátha sikerül elkapniuk. A Tökmagok – Kincsvadászat térbeli tájékozódást és az absztrakt gondolkodást fejlesztő izgalmas logikai játék, amelyben színes dobókockákkal léphetünk a gyönyörű tengeri táblán, és mindenki a saját kincsesládájába gyűjtheti a kincseit.

Olvass tovább!