Karantén után is a kedvenceink: Kránicz Dorottya

2020. május 22.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá tették a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! Most online szerkesztőnk, Kránicz Dorottya következik!

Játék: Moulin Roty

Azt hiszem, a legtöbb szülővel elkerülhetetlenül megtörténik, hogy vásárlási kényszereit idővel (én például meglehetősen rövid idővel) áttolja a gyerekére – ez egyrészt azért is jó, mert csökkenti a vásárlás miatt érzett lelkifurdalást, másrészt ideális esetben a gyerek is örül neki. Utóbbi nálunk még kérdéses, mert egy három hónapos gyerek nem annyira tud még játszani, de ami késik, nem múlik alapon mégis megvettem neki ezt a gyönyörű Moulin Roty xilofont (és még néhány csodaszép gyerekjátékot a Manubaba webshopból). Valószínűleg ezeket a cukin kidolgozott, ízléses pasztellszínekben játszó cuccokat inkább a felnőttek ízléséhez szabják, de úgyis közösen, közel azonos lelkesedéssel játszunk vele így karantén idején!

Könyv: Kis tüzek mindenütt

Mindig sajnálni szoktam, amikor először a filmet/sorozatot látom, és csak utána veszem kézbe az alapjául szolgáló könyvet: a Kis tüzek mindenütt-tel sajnos pont így jártam, ráadásul a sorozattal még voltak is problémáim, az ott megismert alapsztori mégis elég volt ahhoz, hogy el akarjam olvasni. Celeste Ng könyve egy látszólag tökéletes életet élő dúsgazdag mintaanyát és egy kívülálló, gyerekét egyedül nevelő, képzőművészként küszködő édesanyát állít ellentétbe, és finoman felfejt rengeteg dilemmát az anyaság témája körül. A Reese Witherspoont és Kerry Washingtont szerepeltető sorozat nekem sajnos elég szájbarágósra sikerült, és ez a regény elején is kicsit megvan, de ahogy szövődik a történet, a könyv sokkal jobban beszippant, mint a filmváltozat.

Gasztró: Salt Deli

Engem sajnos nem érintett meg ez a kenyérsütésláz, nincsen Sanyi névre keresztelt kovászom, akit etetnem kellene, ellenben arra már egy ideje rájöttem, hogy gyerekkorom büntetésnek is beillő börtönfogása, a vajas kenyér a világ egyik legjobb dolga is tud lenni, ha a vaj az vaj, a kenyér meg kenyér. A vírus előtti békeidőkben kétszer is ettem a Salt Budapestben, ahol Tóth Szilárd főfogásként szolgálta fel a fine dining glamúrjában általában inkább csak mellékszerepet kapó vajas (sonkás, savanyúságos) kenyeret. Szóval iszonyúan örültem, amikor beindult a Salt Deli  – annak meg még jobban, hogy azóta mindenféle különlegességgel, például bárány terrine-nel és medevahagymás pogácsával is bővült a kínálat.

Sport: Yoga With Adrienne

A karantén ideje alatt borzasztóan hiányzott a mozgás, pláne, hogy már eleve nagyon vártam, hogy a terhesség után újra sportolhassak. A Yoga With Adrienne csatornát valószínűleg rengetegen ismerik, szerintem kábé ő a legnépszerűbb ebben az online jógás műfajban, de azért hátha valakinek tudok még újat mondani. Én főleg azért szeretem, mert rengetegféle óratípusból lehet válogatni, és sok rövidebb videója is van, ami gyerek mellett kifejezetten praktikus. Tudom, hogy a legtöbben az aranyoskodó-vicceskedő stílusáért szeretik, én inkább ennek ellenére, de ez biztosan sokaknak plusz pozitívum lehet.

Olvastad már?