Karanténkedvencek: Tamás Anita

2020. május 15.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá teszi a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, a kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! A staféta ezúttal Tamás Anita olvasószerkesztőnél van.

Applikáció: Redecor

Soha nem érdekelt a lakberendezés, kicsit sem, ezt a játékot is csak véletlenül töltöttem le a telefonomra. Ahogy megnyitottam, azonnal felkeltette az érdeklődésemet, hogy az alkalmazásban különböző (kitalált) megrendelők kritériumainak kell megfelelni. Van, hogy olyan ikrek számára kell gyerekszobát berendezni, akik unják, hogy mindenük egyforma. Vagy egy újonnan nyíló cukrászda sütipultját kell természetes anyagok felhasználásával megálmodni. A felhasználók aztán megszavazzák, kié lett a legjobb dizájn, az első helyezett pedig a játékpénzen túl absztrakt festményt, bőrkárpitot vagy carrarai márványt kap, amit a következő feladatokban felhasználhat. Irtó büszke vagyok rá, hogy az elmúlt másfél hétben ötször is első lettem, ez az erkély az egyik nyertes alkotásom.

Sorozat: Én még sosem… (Never Have I Ever)

Miután végigizgultam A nagy pénzrablást (Money Heist) és végigröhögtem az Ellenállhatatlan kísértést (Too Hot to Handle), a Netflix Top10-es kínálatában megakadt a szemem egy tinisorozaton, ami egyáltalán nem csak tiniknek szól. A tragikomédia azzal kezdődik, hogy a 15 éves főhős az új tanév első napjának reggelén a házi oltár előtt térdel, és így imádkozik: „Hé, istenek, itt Devi Vishwakumar, a kedvenc San Fernando-völgyi hindu lányotok. Mizu?” Devi, akinek az apja a tavalyi iskolakoncerten kapott végzetes szívinfraktust, ő maga pedig ezután három hónapra kerekesszékbe került, a hindu istenektől gyérebb karszőrzetet és egy nem stréber pasit kér. A fiatal lány gimis vívódásait – látszólag teljesen indokolatlanul – John McEnroe teniszlegenda narrálja – annyira abszurd az indítás, hogy a szórakoztató folytatás garantált. Két és fél nap alatt végignéztem, imádtam. Aki hozzám hasonlóan odavan az indiai akcentusért, nézze eredeti nyelven.

Szépségápolás: Embryolisse Lait-Crème Concentré

Nem is értem, hogy kerülhette el eddig a figyelmemet ennek a kultikus hidratálókrémnek a létezése, és miért csak most rendeltem meg! Az Embryolisse Lait-Crème Concentré az ötvenes évek óta a sminkmesterek titkos fegyvere, a francia márka bestsellere ugyanis egy multifunkciós krém: arcra és testre, minden bőrtípusra használható, tápláló összetételének és sűrű állagának köszönhetően remek sminkalap, helyettesíti a primert is. Éjszakára bevethető maszkként, de még a sminkeltávolításban is remekel. Mindegyik szerepében teszteltem, és nem tudok belekötni.

Webshop: Kofer.hu

A karantén negyedik vagy ötödik hetén rendbe tettük a kerti kőgrillt, amit hosszú évek óta nem használtuk, azóta pedig néhány naponta azon készül a vacsora. Mostanra egészen belejöttük, tökéletesítettük a pácot, a sütési időt, és megvan az ideális kísérő is a faszénen sütött ételek mellé: jéghideg gin&tonic koktélfűszerekkel felturbózva. A kofer.hu webshopjában ginek, tonikok, koktélfűszerek és szárított gyümölcsök is vannak, ha pedig valaki a bőség zavarában nem tudja eldönteni, mit válasszon, komplett gin&tonic boxot is rendelhet. A mi hűtőnkben most pink gin van, a kedvenc fűszerem pedig a perzsa rózsa: a koktélokon túl limonádékban is jól mutat, de még egy pohár levendulaszörpöt is képes elegánssá varázsolni.

A múlt héten láttad kolléganőnk kedvenceit? Kattints IDE!