Karanténkedvencek: Bobák Szilvia

2020. május 08. |

Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá teszi a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! A sort Bobák Szilvia online újságírónk kezdi.

Müpa ingyenes médiatár
Az egyik legjobb dolog a karanténban a Müpa ingyenesen elérhető médiatára. Ezekre a koncertekre tanulok, dolgozom, jógázom, főzök. Rengeteg komoly- és könnyűzenei koncert, illetve beszélgetés elérhető a médiatárban, lassan már mindegyiket meghallgattam legalább kétszer. Nagy köszönet a Müpának, amiért a születésnapi hétvégén túl is elérhetőek a felvételek, amelyek a világ bármely pontján megállnák a helyüket. 

Nuuna Colour Clash füzet

Megvan az az érzés, amikor egy füzet túl szép, ezért nem írtok, rajzoltok bele semmi? Nálam nagyon sokszor ez a helyzet, ezért amikor hónapokkal ezelőtt meghozta a futár a Nuuna pontozott füzetemet, rögtön eldöntöttem, hogy minél hamarabb elkezdem megtölteni, mert egyre inkább azt gondolom, hogy nem én vagyok a tárgyakért, hanem ők értem. Aztán beütött a karantén, és egyre jobb barátommá vált ez a szuperminőségi füzet, ami egyébként annyira szép, hogy mindig előkelő helyre teszem a könyvespolcomra, amikor éppen nincs használatban. Egyelőre színes tollas rajzokkal és ceruzaskiccekkel rajzoltam tele – és iszonyúak élvezem! Podcasthallgatás, online kvízezés vagy zenehallgatás mellett végigpörgetem a Pinterestet, majd szabadon rajzolok bele valamit. Karantén alatt azt hiszem, a kézzel alkotás sokkal jobban esik, mint eddig bármikor.

Palais des Fleurs puzzle

Kovászom ugyan nincs, de azért egy karanténklisét sikerült abszolválnom: már a karantén első hetében berendeltem a puzzle.hu-ról egy csodaszép, 1500 darabos puzzlet, amit körülbelül egy hónapig raktam. Először a szakdolgozat-írás „gondolkodós szüneteiben” vezettem le a feszültséget a puzzle-özéssel, majd a szakdoga beadása után a szabad estéimet töltöttem a rakosgatásával egy-egy film és némi bor társaságában. Direkt úgy választottam dizájnt, hogy a kész kép beleilljen a lakásunk stílusába, mert még az is simán lehet, hogy egy szép keretben a falra kerül a kész mű.

Lush SunnySide up tusfürdőzselé

Idén persze húsvéti hangulat híján is maradtunk, ezért igyekeztünk az űrt betölteni némi DIY dekorral és a Lush néhány húsvéti dísznek is beillő csodájával. A tojásformájú fürdőbombák mellett telepakoltuk a fürdőt a SunnySide up tusfürdőzseléjével, ami tényleg úgy néz ki, mint egy tükörtojás, az illata pedig olyan, mint egy piña colada. Ünnepnapokon szoktam ezzel zuhanyozni, táplálja a bőrt, még fürdés után néhány órával is illatfelhő vesz körül nemcsak engem, de az egész lakást is.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Esküvői szezon és késő tavaszi romantika esküvő

Esküvői szezon és késő tavaszi romantika