Karanténkedvencek: Bobák Szilvia

2020. május 08.
Négy számunkra fontos dolog, amik egy kicsit jobbá teszi a karantént: ezentúl minden héten egy kollégánk mutatja meg, mi az, amivel az elmúlt hetekben a szabadidejét töltötte. Tartsatok velünk, kozmetikumtól a társasjátékokon keresztül az online koncertekig lesz itt minden, ami neked is segíthet! A sort Bobák Szilvia online újságírónk kezdi.

Müpa ingyenes médiatár
Az egyik legjobb dolog a karanténban a Müpa ingyenesen elérhető médiatára. Ezekre a koncertekre tanulok, dolgozom, jógázom, főzök. Rengeteg komoly- és könnyűzenei koncert, illetve beszélgetés elérhető a médiatárban, lassan már mindegyiket meghallgattam legalább kétszer. Nagy köszönet a Müpának, amiért a születésnapi hétvégén túl is elérhetőek a felvételek, amelyek a világ bármely pontján megállnák a helyüket. 

Nuuna Colour Clash füzet

Megvan az az érzés, amikor egy füzet túl szép, ezért nem írtok, rajzoltok bele semmi? Nálam nagyon sokszor ez a helyzet, ezért amikor hónapokkal ezelőtt meghozta a futár a Nuuna pontozott füzetemet, rögtön eldöntöttem, hogy minél hamarabb elkezdem megtölteni, mert egyre inkább azt gondolom, hogy nem én vagyok a tárgyakért, hanem ők értem. Aztán beütött a karantén, és egyre jobb barátommá vált ez a szuperminőségi füzet, ami egyébként annyira szép, hogy mindig előkelő helyre teszem a könyvespolcomra, amikor éppen nincs használatban. Egyelőre színes tollas rajzokkal és ceruzaskiccekkel rajzoltam tele – és iszonyúak élvezem! Podcasthallgatás, online kvízezés vagy zenehallgatás mellett végigpörgetem a Pinterestet, majd szabadon rajzolok bele valamit. Karantén alatt azt hiszem, a kézzel alkotás sokkal jobban esik, mint eddig bármikor.

Palais des Fleurs puzzle

Kovászom ugyan nincs, de azért egy karanténklisét sikerült abszolválnom: már a karantén első hetében berendeltem a puzzle.hu-ról egy csodaszép, 1500 darabos puzzlet, amit körülbelül egy hónapig raktam. Először a szakdolgozat-írás „gondolkodós szüneteiben” vezettem le a feszültséget a puzzle-özéssel, majd a szakdoga beadása után a szabad estéimet töltöttem a rakosgatásával egy-egy film és némi bor társaságában. Direkt úgy választottam dizájnt, hogy a kész kép beleilljen a lakásunk stílusába, mert még az is simán lehet, hogy egy szép keretben a falra kerül a kész mű.

Lush SunnySide up tusfürdőzselé

Idén persze húsvéti hangulat híján is maradtunk, ezért igyekeztünk az űrt betölteni némi DIY dekorral és a Lush néhány húsvéti dísznek is beillő csodájával. A tojásformájú fürdőbombák mellett telepakoltuk a fürdőt a SunnySide up tusfürdőzseléjével, ami tényleg úgy néz ki, mint egy tükörtojás, az illata pedig olyan, mint egy piña colada. Ünnepnapokon szoktam ezzel zuhanyozni, táplálja a bőrt, még fürdés után néhány órával is illatfelhő vesz körül nemcsak engem, de az egész lakást is.

Olvass tovább!