Ezeket a magyar gyerekbútorokat még az unokáink is használni fogják

2020. május 27.
Bloggerünk, PandArte ezúttal egy különleges családi vállalkozásról írt nektek: a magyar apa-lánya páros tündéri és tartós, skandináv stílusú gyerekbútorokat készít.

Nagyon szeretem a családi vállalkozások történeteit! A mostani is is egy ilyen: apa és lánya története ez, ahol a fa megmunkálásának szenvedélye játssza az egyik főszerepet! Több mint 30 éve alapították a fafeldolgozó-üzemüket, ahol már saját gyártású, skandináv stílusú gyerekbútorokat is készítenek.

90240797_143396093823684_3643612192479117312_o.jpg

Reviczki Sándor 70 éves kora ellenére is igen aktívan részt vesz a RECO Fafeldolgozó Kft. mindennapos munkájában, hiszen ő az egyik ügyvezető, és a fő szaki, aki mindenhez ért.

Lánya, Jaskó-Reviczki Enikő a másik ügyvezető, és egyébként már anyuka is, így jött egyszer csak az ötlet a saját gyerekbútorok gyártásával kapcsolatban!

„Termékeink megalkotásánál figyelembe vettük a gyerekek és a szülők szempontjait is. Igyekeztünk olyan termékeket megalkotni, hogy minden gyerekszobába, nappaliba vagy közös helyiségbe jól beleilleszkedjenek. Kiemelt szempont volt annak a fontossága, hogy a felnőtteket is elbírja a székünk, mivel a játék során mindenkinek jó, ha egy szintben tudnak játszani” – meséli Enikő.

img_5276.jpg

Enikőék számára nagyon fontos a fa alapanyag minősége és a helyes feldolgozási folyamat is! Elképesztő munka és figyelem van ebben!

„Közvetlenül az erdészettől vásároljuk a fát, és rönkállapotban érkezik meg a telephelyünkre, ahol apukám felügyeli a fűrészelést, a fa feldolgozását, mert ezen rengeteg múlik, itt dől el nagy részben, hogy milyen lesz a fa minősége, amit fűrészelés után minimum egy évre elrakunk száradni, ami szintén nagyon fontos a fa alapanyag életében – a lassú és nyugalmas légszáradás. A száraz anyag egy év után bekerül a csarnokba, és további feldarabolás következik, majd csiszolás, gyalulás, és attól függően, hogy mi lesz a végtermék, esztergagépre kerül, vagy a cnc-maró asztalokra. Az elkészült fatermék, ha a megrendelés úgy kívánja, akkor a festőcsarnokba kerül, ahol felületkezeléssel kapja meg a végső állapotát!”

img_3231_1.jpg

img_3152.jpg

„Ami ezen felül történik, az az én dolgom, gondolok itt a papírmunkákra, anyagbeszerzésre, marketingre, és mivel a harmadik gyermekem még csak 10 hónapos, ezért a férjem segítségét is gyakran igénybe veszem. A legtöbb együttműködés a lámpatestek fa alkatrészeinek megmunkálására irányul. Rendszeresen készítünk bútor alkatrészeket is kérésre. Nem kedveljük a túl egyszerű dolgokat, szeretjük azokat a munkákat, amikben kihívás is van szakmailag, így referenciánk között például a sodrófától, a szőlőprésen át minden megtalálható.

Olvasd el ezt is!

Több külföldi cégnek és nagyobb multicégeknek is folyamatosan bedolgozunk. Külön jóleső érzés volt, amikor a külföldi tulajdonosok látogattak el hozzánk, megpróbálni ellesni a technikánkat, hogy ők maguk is megpróbálják legyártatni azt, és végül a mai napig velünk dolgoztatnak. Rajz vagy mintadarab alapján bármit le tudunk gyártani, ami fából készül, de az esztergálás és a sorozatgyártás igazán a mi asztalunk. Nagy részben bükkfával dolgozunk, kevés fenyő, éger esetleg, ami megfordul nálunk, de ez a megrendeléstől függ.”

„Mivel nagy álmunk volt, hogy ne csak megrendelőknek dolgozzunk, ezért szerettünk volna egy saját termékkel a piacra kilépni. Rengeteget ötleteltünk, és a férjem biztatására a végső tippet az akkor még pocakban lévő lányom ihlette, hogy gyermekbútorgyártásba kezdjünk. A fejünkben megszületett terveket apum megvalósította, rengeteg tervezéssel, a gépek mellett megszületett a szarvas és a nyuszi formájú szék, ezt követte egy asztal, majd toldó alkatrészeket is gyártottunk hozzá, hogy a bútorok együtt növekedjenek a gyerekekkel, így 2-8 éves korig is tudják használni a gyerekek a székeket.”

80074565_111845283645432_7428706259865436160_o.jpg

„Miután kész volt a termék, az élet elém sodort egy olyan csapatot, akiknek a segítségére nagyon nagy szükségünk volt, akik megmutatták, és bevezettek minket a marketing és a brandépítés világába. Fogták a kezünket, és még most sem engedték el, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik.

Bútoraink attól is különlegesek, hogy nem silány terméket állítunk elő nagy profitszerzés céljából, hanem igazi minőségi és maradandó terméket gyártunk! Ezeket a bútorokat az unokáink is használni fogják, ebben biztos vagyok. Nagyon strapabíróak, 120 kilogrammig terhelhetőek!”

„A jövőben tervben van a kollekciónk bővítése, további állatokkal, hiszen a Kidozia világa egy tágas világ, sok állatka elfér még benne. A márkánk egyébként nem csak ezekről a felnőttek és gyerekek számára is biztonságos bútorokról szól, egyben szeretnénk felhívni a szülők figyelmét az együtt töltött idő fontosságára. Sokan elfelejtik, hogy mennyire kihat a későbbi életükre az, hogy hogyan és miként játszunk a gyermekünkkel. Erről több hasznos és érdekes posztot is írtunk már a blogunkra!”

Fotó: Reményik Andrea

PandArte