A fekve dolgozás előtt tisztelegnek az irodai dizájnbútorok

2020. január 24.
Fekve dolgozni állítólag nemcsak kényelmesebb, de egészségesebb is, Geoffrey Pascal bútorkollekciója pedig bebizonyítja, hogy még őrülten stílusos is lehet.

Geoffrey Pascal az eindhoveni Design Academy-n készített diplomamunkájához álmodta meg a Grafeoiphobia: Unexpected Office névre keresztelt irodai bútorkollekciót, melyben a fóbia neve az íróasztalokról való félelemre utal. Részben ez, részben a NASA innovációja volt inspirációs forrása, akik az antigravitációs térben lebegő űrhajósaik számára kifejlesztették az úgynevezett „neutrális pozíciót”: ez több ponton oszlatja el a testsúlyt és elvileg egyenletesen terheli az izmokat, csontokat, ízlületeket. Ráadásul a legújabb ajánlások szerint sokkal kényelmesebb és egészségesebb, ha fekve végezzük a munkánkat – ehhez álmodott meg különleges és mutatós darabokat a fiatal tervező.

A leginkább különös ágyakra, heverőkre emlékeztető bútordarabok bátor, nagy volumenű formákkal és élénk színekkel igyekeznek még kellemesebbé tenni az irodai környezetet, miközben többféle – rendhagyó – munkapózt lehetővé tesznek az alkalmazottak számára.

Persze valószínűleg még jó sokat kell várni, hogy ilyen darabok váltsák le a klasszikus forgószégeket, de az biztos, hogy Pascal kreációi izgalmas és progresszív irányt mutatnak.

Ignant