A fekve dolgozás előtt tisztelegnek az irodai dizájnbútorok

2020. január 24. |

Fekve dolgozni állítólag nemcsak kényelmesebb, de egészségesebb is, Geoffrey Pascal bútorkollekciója pedig bebizonyítja, hogy még őrülten stílusos is lehet.

Geoffrey Pascal az eindhoveni Design Academy-n készített diplomamunkájához álmodta meg a Grafeoiphobia: Unexpected Office névre keresztelt irodai bútorkollekciót, melyben a fóbia neve az íróasztalokról való félelemre utal. Részben ez, részben a NASA innovációja volt inspirációs forrása, akik az antigravitációs térben lebegő űrhajósaik számára kifejlesztették az úgynevezett “neutrális pozíciót”: ez több ponton oszlatja el a testsúlyt és elvileg egyenletesen terheli az izmokat, csontokat, ízlületeket. Ráadásul a legújabb ajánlások szerint sokkal kényelmesebb és egészségesebb, ha fekve végezzük a munkánkat – ehhez álmodott meg különleges és mutatós darabokat a fiatal tervező.

A leginkább különös ágyakra, heverőkre emlékeztető bútordarabok bátor, nagy volumenű formákkal és élénk színekkel igyekeznek még kellemesebbé tenni az irodai környezetet, miközben többféle – rendhagyó – munkapózt lehetővé tesznek az alkalmazottak számára.

Persze valószínűleg még jó sokat kell várni, hogy ilyen darabok váltsák le a klasszikus forgószégeket, de az biztos, hogy Pascal kreációi izgalmas és progresszív irányt mutatnak.

Ignant

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design