A piros aloe vera tényleg létezik

2020. június 16.
Nem attól piros az aloe vera levele, hogy megégett a napon. A piros levelű aloe tényleg létezik, egy külön növény, ami ugyanúgy enyhíti a kipirosodott bőr fájdalmát, ráadásul a kertünk dísze lehet.

Valószínűleg nincs olyan ember, aki ne hallott volna még az aloe vera jótékony hatásairól. Enyhíti a gyulladt bőr fájdalmát, a napégés miatti bőrpírt, de a szúnyogcsípés viszketését is. Ha mi is rajongói vagyunk a pozsgáslevelű növénynek, ideje megismerkednünk a piros levelű fajtával is.

View this post on Instagram

It’s the season for Aloe blooms. 👏🏼👏🏼👏🏼 . . . Aloe Cameronii is like a burst of winter fireworks 💥 in your yard. Absolutely stunning. . . . . There’s literally nowhere in the world 🌎 I’d rather live than right here in San Diego. ……. #thankful . . . . . . . . #aloecameronii #succulentobsessed #inbloom #echeveria #swoonworthy #suckerforsucculents #discoversucculentcommunity #echeverialola #succulover #succulentoftheday #succulentaddict #discovertheplantcommunity #gardentherapy #succulentsforsale #plantcetera #succulentgarden #succulentsofinsta #instasucculent #backyardgarden #plantstagram #succulentsofinstagram #succulentjunkie #succulentcity #planttherapy #leafandclay #succulentlife #succulents_only #succurotica #succulenthoarder

A post shared by Tari Colbry, Slightly Obsessed (@littlesucculentshop_) on

Az Aloe cameronii kicsit úgy tűnik, mintha maga is leégett volna a tűző napon, de a ragyogó piros levelei, amelyekkel rögtön magára vonja a figyelmet, természetes színűek, és rendelkeznek minden olyan jó tulajdonsággal, mint ismertebb testvérei.

Ugyanúgy afrikai gyökerekkel rendelkezik a piros levelű aloe vera is, ám a család egyik legdekoratívabb tagja megél minden meleg, napos helyen, ahogy a zöld változat is. Ahogy a pozsgáslevelűeknek általában, úgy ennek az aloe fajtának is számos környezeti tényező befolyásolhatja az árnyalatát, így a fény mennyisége és a nedvesség is. Késő ősszel, tél elején pedig megjelennek a hosszú száron ülő virágok a növény közepén.

View this post on Instagram

5 gallon aloe cameronii sure will stop you in your tracks!

A post shared by Rachel Kuypers (@thisdoesntsucculent) on

Ha pedig vendégeinknek is megtetszik a ragyogó piros aloe vera, könnyen törhetünk hajtást róla. Egyszerűen vágjunk le egy levéldarabot, és földbe dugva kigyökereztethetjük.

Bár az Aloe cameronii az egyik legfeltűnőbb aloe vera, vannak más pirosas árnyalatú fajták is, mint például az Aloe arborescens, amelyet fáklya aloeként is ismernek, és zöld levelei mellett pirosas-narancsos árnyalatú virágokat nevel. Az Aloe plicatilis, vagy legyező aloe vera kerekded levelekkel rendelkezik, amelyeknek csúcsa narancs színű, a virágai pedig vörösek.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram