Elképesztő a kilátás Budapest legjobb rooftop bárjaiból

2020. június 18.
A hetekig tartó bezártság után végre újra birtokba vehetjük a várost. De vajon hova érdemes beülni, ha igazán különleges élményre vágyunk? Összegyűjtöttük a főváros legizgalmasabb rooftop teraszait.

high-note-skybar

High Note SkyBar

Az Aria Hotel tetején található High Note SkyBart néhány éve a Condé Nast Traveler magazin a világ egyik legjobb rooftop bárjának választotta. A High Note tetőteraszarát gyakran választják fotózások és rendezvények helyszíneként is, ami nem is csoda – csodálatos kilátás nyílik róla, a többi között a Bazilka kupolájára. A bárban délután négy órától koktélokkal és bár ételekkel várják a vendégeket.

360-bar

360 Bar

Remek elhelyezkedésének hála a 360 Bar az egyik legnépszerűbb tetőteraszos szórakozóhely a fiatalok körében. Az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház tetején található, ahonnan elképesztő körpanoráma nyílik a Parlamentre, a Bazilikára és a budai hegyvonulatokra. Koktélokkal, grillételekkel, esténként pedig élő dj-szettel várják a vendégeket.

the-sky-garden-rooftop-terrace

The Sky Garden Rooftop Terrace

A The Sky Garden Rooftop Terrace valójában nem más, mint egy egzotikus tetőtéri oázis, ami a Mystery Hotel tetején, a Nyugati szomszédságában kapott helyet. Koktéljaink kortyolása közben remek kilátás nyílik a szemben lévő Budavári Palotára, a Mátyás-templomra, vagy éppen a Nyugati pályaudvarra befutó vonatokra.

intermezzo-restaurant-roof-terrace

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

A Hold utcai Hotel President teteje eredetileg helikopterleszálló volt, majd néhány éve átalakították, és ma már nyaranta rooftop bárként üzemel. Felugorhatunk egy limonádéra, vagy akár vacsorázni is, miközben gyönyörködhetünk a budai Várra és a Parlamentre nyíló pazar kilátásban.

mamut-teto

Mammut tető

A Mammut tető Budapest egyik legfiatalabb tetőterasza, ami tavaly nyáron nyitotta meg kapuit. Ez a rooftop terasz azonban nemcsak finom borokkal és kézműves sörökkel várja a vendégeit, hanem izgalmas filmekkel is. Ide költözött át ugyanis a korábban a Corvin tetőn működő Rooftop Cinema is.

Olvass tovább!

Fotó: Facebook