Zöld szexjátékok – minden a szilikonon túl

2020. július 08.
Az előrejelzések szerint 2050-re több műanyag lesz a tengerekben, mint hal. Hogy ez mégse így legyen, lecseréltük a PET-palackjainkat üvegkulacsra, a nejlonzacskóinkat vászonra. De mi a helyzet a szexjátékokkal, az óvszerekkel és az intimkozmetikumokkal? Aggodalomra semmi ok, zöldülnek. És a fejlesztők szerint az élvezet megduplázódhat attól a tudattól, hogy ezek a jópofa darabok, miután elhasználódtak, nem bomlanak majd a vizeinket elárasztó mikroműanyaggá.

Kézműves üveg

Az üvegből készült szexjátékok hűvös tapintással és kifinomult dizájnnal segítik az önmagunkhoz való kapcsolódást. Könnyen tisztítható, szemet (is) gyönyörködtető darabok, amelyeket legszívesebben – inkább – a vitrinbe tennénk. Jó választás hagyományőrzőknek is: Velence múzeumaiban őriznek több száz éves üvegalkalmatosságokat is…

thenaturallovecompany.com
10 000 Ft

A vázába rejtett

Klasszikus falloszforma nem mindennapi anyagból és tartóban. Összeillesztve olyan, mint egy váza, a közepét kiemelve azonban huncut játékszer lesz belőle. A gyártó hitvallása szerint itt az ideje a szexjátékipar paradigmaváltásának, hiszen lassan belefulladunk a műanyagba. Szerezzünk örömet magunknak inkább természetes anyagokból kreált, művészi tárgyakkal. A Blauverd 38 elnevezésű darabot például Nuria R. Artuñedo spanyol keramikus készítette.

luxurysexdesign.com
60 000 Ft

Kvarcöröm

A rózsakvarcot a szeretet kristályának is nevezik. Nem csoda, hogy már ebből is találhatunk – kifejezetten gyengéd – örömszerzésre alkotott tárgyakat. Ezt a szexjátékot ráadásul még a szekrény mélyére sem kell rejtenünk, hiszen első ránézésre nem is feltétlenül gondolnánk erotikus segédeszköznek.

sacredgarden.hu
27 000 Ft

 

Júliusi–augusztusi lapszámunkban bővebben olvashatsz a témáról!