Megjelent a júliusi–augusztusi Marie Claire

2020. június 25.
Már nagyon vártuk, most végre itt van: megjelent a júliusi–augusztusi Marie Claire magazin. A címlapon Dakota Johnson, a lapban exkluzív interjú Giorgio Armanival, nagyinterjú a drónnal fotózott Winkler Nórával. Hazai szerzőket kértünk fel, hogy írjanak nekünk novellákat, magyar divattervezőket pedig arra, hogy rajzoljanak – és ez csak egy kis ízelítő a magazinból.

A Marie Claire júliusi–augusztusi számában a jövő felé tekintünk, és ezzel párhuzamosan azoknak a táborát erősítjük, akik azt mondják, hogy ne felejtsük el az elmúlt hónapok emlékeit, mert ezekből tanulhatunk. A járványhelyzetben rengeteg orvostanhallgató vett részt a kórházi munkában, a műszak végén fáradtan vették le a maszkot – aminek a helye az arcukon is meglátszott –, de fotóriportunk szereplői mind azt mondták, hogy a nehéz időszak kifejezetten megerősítette a hivatástudatukat.

julius-augusztus-marieclaire-dakotajohnson

Winkler Nóra az önkéntes karantén idején szülte meg a kisfiát, sőt, még a fotózás tervezésekor is a karantén napjait éltük, ezért a találkozás, sminkelés, szokványos fotózás még kerülendő volt, így jött az ötlet, hogy Nóráról egy drón segítségével készítsünk képeket. A fotókért – amelyeket Radisics Milánnak köszönhetünk – és az interjúért, amelyet László Krisztina készített, lapozz a magazin 50. oldalára.

Giorgio Armani az elsők között volt, aki tevőlegesen is reagált a COVID–19 veszélyhelyzetre: a biztonságot előnyben részesítve lemondta az haute couture bemutatóját, átszervezte a munkát, és miközben a kórházakat támogatta, a divatvilág hibáiról is volt ideje elmélkedni. Ki máshoz fordultunk volna a divat jövőjét firtató kérdéseinkkel, mint a napokban 86. születésnapját ünneplő Armanihoz? Ő pedig örömmel válaszolt a kérdéseinkre.

Senkitől sem félt – ha egyetlen mondatban akarnánk megragadni Shirley Chisholm személyiségének a lényegét, akkor biztosan ezt a kijelentést kölcsönöznénk az egyik volt munkatársától. A hatvanas években lett az első fekete női képviselő az amerikai kongresszusban, de törekvéseinek a hatása ma is érződik – cikkünk elolvasása előtt/után érdemes megnézni az HBO Mrs. America című sorozatát is (bővebben ITT írtunk róla), amely betekintést enged Shirley Chisholm küzdelmeibe is.

További olvasnivalóért a 96. oldalra érdemes lapozni, ahol – három novella formájában – Mán-Várhegyi Réka kezd el egy történetet, amelyet Szeifert Natália folytat és Krusovszky Dénes zár le.

Az újratervezés most sokunk életében vált aktuálissá – mi tíz magyar divattervezőt kértünk fel, hogy reflektáljanak az elmúlt hónapok történéseire, a maguk, azaz a divat nyelvén. A 101. oldalon találjátok, hogy ők hogy vélekednek a jövőről.

Időben szólunk, hogy idén augusztus 11-12-én láthatunk legnagyobb eséllyel hullócsillagot, szervezzük le előre, hogy hol és kikkel kémleljük együtt az eget. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket ahhoz, hogy felejthetetlen élmény legyen.

A júliusi–augusztusi Marie Claire-t már digitális formában is beszerezheted!