A vírus miatt csúcson a vibrátoreladás?

2020. május 03.
Az utóbbi évtizedben soha nem látott fejlődésen ment át a vibrátorpiac: nagy tudású erotikus okoskütyük, dizájnos és egészségtudatos prémiumdarabok állítják parkolópályára a korábbi évek „modern” szexuális segédeszközeit. A koronavírus miatti karanténidőszak pedig úgy tűnik, kedvez az orgazmust segítő high-tech eszközöknek.

Eljött a csúcsvibrátorok kora

A 21. század magával hozta a nők fokozott orgazmus iránti igényét, és a vágyat a szex korlátok nélküli élvezetére. A modern vibrátorok világa azonban messze nem merül ki – ha fontos része is – a nőknek szerzett örömben. Az egyre nagyobb tempót diktáló innovatív vibrátorgyártók ugyanis fejlett, sokoldalú készülékeikkel ma már a nők erotikus igényei mellett természetesen a párok közös, így a férfiak örömét is szolgálni kívánják. Az „orgazmuskülönbséggel” való leszámolás érdekében ma már számos minőségi vibrátort gyártó cég eredményesen harcol a csúcskészülékeivel.

A tanulmányok pedig arra mutatnak rá, igenis van mit tenni e téren, ugyanis nagy gyönyörkülönbség jellemző a hálószobákra – mégpedig nemtől függően. Az egyik tanulmányban a férfiak 91% -a nyilatkozott úgy, hogy „általában” vagy „mindig” eléri az orgazmust szex közben, míg a nőknek csak 39% -a számolt be hasonlóról.

A lohasztó retró nyomában itt a biztonságos high-tech

Tény, hogy voltak idők, amikor az extraörömök reményében még a hangosan zakatoló, kétes minőségű műanyagból készült „antik verzióknak” is örülni tudtak a nők, ahogyan az olcsó szexshopok riasztó, hideg, fémből készült modelljei is gond nélkül gazdára találtak annak idején.


Egy biztos, a maszturbálás örömteli folyamatát segítő ketyerék hosszú utat jártak be az utóbbi fél évszázadban. Betty Dodson amerikai szextanácsadónak sokat köszönhetünk e téren, szexuális örömszerző workshopjaival tabutémákat feszegetett a maga idején, mondanunk sem kell, hogy nagy sikerrel. Betty az általános érdeklődésen felbuzdulva mutatta be sok évtizede az ön-örömszerzésben baráti jobbot nyújtó, „modern” stimulálóbajnokot, a Panasonic Panabratort, majd később az akkor hihetetlen módon két sebességfokozaton is nagyot teljesítő, ikonikus Hitachi Magic Wandet, amely 6000 rezgésre volt képes percenként. A következő évtizedek sok újabb vibrátorsztárt emeltek fel, majd hagytak aláhullani – Vibratex, The Rabbit stb. –, helyet adva az újabb és újabb fejlesztéseknek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Someone’s got a case of the #Mondays. #amirite #hitachi #magicwand #hitachimagicwand #vibrator #sextoys #sextoysonmyfloor @magic_wand_rechargeable

Yana Tallon-Hicks (@the_vspot) által megosztott bejegyzés, Márc 28., 2016, időpont: 9:10 (PDT időzóna szerint)

A víruskrízis és a vibrátorok

Az orgazmus jó. Ebben milliók értenek egyet világszerte, és úgy tűnik, ez csak tovább fokozódik. A koronavírus miatti világválság magával hozta az óvszereladások megnövekedése mellett a vibrátorok iránti fokozott igényt is. A házi karantén hetekre a házba kényszeríti az embereket, akik a legfrissebb statisztikák szerint nagy számban kezdtek el szexuális játékszereket vásárolni. A vibrátorok eladása úgy tűnik, soha nem látott magasságokat karcol: az Egyesült Királyságban 13% -kal, Kanadában 135% -kal, Olaszországban pedig 71% -kal növekedett az online eladott vibrátorok száma (Womaniser felmérés).

Olvastad már?

A szakértők persze örömmel üdvözlik a hasonló tendenciákat, mondván „bizonyított tény, hogy az orgazmus fájdalomcsillapító, immunerősítő és a pszichés egészségre is jótékony hatással bír”. Egy walesi kutatócsoport 1997-ben végzett kutatásai alapján megállapították, hogy a heti 2-3 alkalommal orgazmust átélők a havonta átlagosan egy alkalommal orgazmust átélő társaikhoz képest lényegesen hosszabb élettartamra számíthatnak. Rövid távon, és leginkább házi karanténban persze fontosabb szempont, hogy az orgazmus hatásosan csökkenti a stresszt (mivel oxitocint szabadít fel), segíti az önértékelést, a kiegyensúlyozott viszonyt önmagunkkal, és a DHEA-szint növekedésével a külsőnket is ragyogóbbá teszi.

Melyik az igazi?

Ma már millió szempont szerint választhatunk vibrátort, és a széles kínálat alaposan feladhatja a leckét a kezdőknek. Az egészen olcsó, de elsőre cukinak tűnő verziókkal is lehet kísérletezni, de nem érdemes. Szakértők szerint a személyiségünknek megfelelő típus (külső, belső, kombinált, anál stb.) és persze a tudás mellett az egyik legfontosabb szempont a biztonság kellene, hogy legyen. Vagyis az, hogy milyen anyagból is készült a készülék, és milyen tudású gyártó áll mögötte. Az orvosi szilikon ma már alapelvárás az egészségtudatos fogyasztók körében, de van, akinek a vibrátor halk zajszintje, vízállósága, vagy a praktikus USB-töltésmód is szinte ugyanilyen fontos.

Gwyneth Paltrow egyik kedvencét aranyáron mérik

Ami pedig az extrákat illeti: a gyűrűs modellek között az Unbound Babes 18 karátos arany, multi-sebességes, vízálló Palmája (128 dollár, kb. 43 000 Ft), valamint a Gwyneth Paltrow Goop oldalán kapható közel 500 dolláros (kb. 166 000 Ft) vFit Intimate Wellness Solution luxusvibrátor tartozik az ékszerszerű mainstream kedvencek közé. Ezzel szemben a töltényhez hasonlító, apró, praktikus, táskában is elférő „bullet” modellek között a sikkes és kifejezetten olcsó Lovehoney (13 font, kb. 7000 Ft) és a kicsi, de erős CosmoSutra (25 font, kb. 10 500 Ft) neve is jól cseng nemzetközi szinten.

Az itthon is kapható Pom apró, biztonságos, ráadásul szupererős motorral dolgozik

Az innovatív szekcióban igazi különlegességekre lelhetünk. 2014-ben Alex Fine (képesített szexológus) és Janet Lieberman (tapasztalt mérnök és a Massachusetts Institute of Technology öregdiákja) egyesítették erőiket, hogy olyan fenomenális szexjátékokat hozhassanak létre, amelyeket a piacon addig nem találtak meg. A duó tudásának java végül egy innovatív, egyébként Magyarországon is kapható csúcsmodellben, a Pomban (31 250 Ft) ötvöződött, amely szinte egyszerre hoz minden elvárást: egészségügyi minőségű orvosi szilikon, erős motor, formabontó dizájn, vízálló, USB-töltős, nagyon halk, többsebességes (5 üzemmód, 5 intenzitás).

Pároknak és egyedülállóknak – a folyamatosan stimuláló Eva

A Dame névre keresztelt újgenerációs vibrátorok pedig már tényleg szinte mindent tudnak, a „kézi munkát sem igénylő” selymes tapintású Eva II (44 150 Ft) az ígéretek szerint egyenesen mestere a „folyamatos és orgazmust kiváltó stimulációnak”.

A diszkrét és nem zavaró vibrátort keresőknek a Fin lehet az igazi (24 550 Ft), amely a piacon talán az egyik legegyszerűbb szexuális játékszer: az ujjak között fogható előjáték, szex vagy maszturbáció során. Egy biztos, megéri jól feltérképeznünk a kínálatot, és több, számunkra fontos szempontot mérlegelve kiválasztanunk a megfelelő vibrátort a jövőbeni orgazmusok érdekében, szem előtt tartva Betty Friedan nőjogi aktivista véleményét e témában, miszerint „egy nőnek sem a padló ragyogóra suvickolásától lesz orgazmusa.”

Szöveg: NeilaCare

Láttad már?