Tündéri mesevilág kézműves kincsekkel

2020. december 03.
A poppá designnál mindegyik rajznak, tündérnek saját története van, ami nem csak a gyerekeket ragadja magával! Bloggerünk, PandArte újabb hazai kézművest mutat be nektek.

„Eleinte azt gondoltam, hogy a kislányom születése indította el bennem a mesevilágok iránti rajongásomat, de valójában nem. Mindig is szerettem a varázslatot, és szeretném, ha a gyerekek minél tovább hihetnének benne. A mesék világa ennek tökéletes színtere. Ezért szeretem a karácsonyt is, a karácsonyi készülődés időszakát. Az egész olyan misztikus és szép. Mi, felnőttek tápláljuk ezt a csodát, hogy minél tovább hihessenek benne a gyerekek, és így persze mi is részesei vagyunk a varázslatnak” – meséli Hajni, a poppá design megálmodója.

poppa_design_mese_nunu.JPG

„A poppá design kb. 1 éve indult el. Az első dekorációim a kislányom szobájába készültek, ezek az állatos figurák és a hőlégballonok voltak. Az ő első szava volt a poppá (hoppá), innen maradt meg ez a név. Miatta születtek meg a tündéreim is. Aztán idővel egyre több mindent készítettem, már nemcsak a sajátomnak, hanem más gyerekeknek is.

A poppá design termékeit saját történeteik keltik életre a gyerekszobákban. Az a célom, hogy a gyerekekben élő fantáziavilágot kiteljesítsem és életben tartsam. Ehhez készítek finoman, részletgazdagon kidolgozott tündéreket, mesekaraktereket, hőlégballonokat, illusztrációkat és mesekártyákat, amikben a rövid történetek megmozgatják a fantáziát, és segítik a napi események feldolgozását.”

poppa_design_allatok.jpg

„A mesekarakterekből készült tárgyaim nem csupán dekorációs elemek. Mindegyiknek neve és saját világa, története van. Ezeket a történeteket elmesélve a karakterek életre kelnek. Egy helyszín, a Varázskert köti őket össze. Ebben a kertben a növényeknek is igazi karakterük van, a tátikák a kert pletykafészkei, egész nap csak csacsognak, unottan hallgatja őket kövirózsa mama és a sok apró kicsinye. A kert arisztokrata hölgyei a citrom illatú tearózsák. A legkülönlegesebb fa egy magnólia fa, és a leghatalmasabb a kert végében álló öreg cseresznyefa. Alatta laknak a tündérek…”


„Olívia
 a rózsaszín balerina. A kert gyönyörű magnóliafájának virágában lakik tavasszal. Olyankor eljön, és felébreszti a virágokat, fákat, az összes növényt.

Nünü, az egyik éjszakai tündér őrzi az álmokat. Minden éjjel eljön végtelen mesekönyvével, kockás liliomlámpásával, és olvas. Gyönyörű meséi álommá válnak, amik kiszorítjuk a rossz álmokat. Hajnalban, ahogy megjelennek az első napsugarak az égen, összecsukja mesekönyvét, és hazarepül.

Lili a másik éjszakai tündér. Nagyon szeret aludni, és amikor alszik, tele lesz a szobája aranyló csillámporral, amiket esténként szétszór a világban, hogy azoknak a gyerekeknek is elnehezedjen a szempillája, akik nehezen tudnak elaludni és sokszor felébrednek éjjel.

Szofi egy vörös hajú szeplős kislány, aki szeret a felhőkön ugrándozni, sárkányt eregetni, és csak úgy belesüppedni a hatalmas égi pamacsokba.”

k

poppa_design_mese_lili.jpg

„Szofi nagyszüleié a varázskert, valójában ő hisz benne, az ő képzelete teremtette meg. Amikor náluk van, rengeteg időt tölt a kertben, kavicsokat gyűjt, megvizsgálja a virágokat, növényeket, és a fűben hanyatt fekve a felhőkről álmodik. A kislányom annyira hisz bennük, hogy ha valahol csillámport lát, akkor egészen biztos abban, hogy ott járt Lili. Ha lefekvéskor felgyullad kint egy lámpa, akkor felkiált, hogy megjött Nünü.”

poppa_tunder03_keret_1000.jpg

Karácsonyra miket készítettél? 

Az egyik legkedvesebb időszaka az évnek számomra a karácsony, tele van izgalommal és titokkal. A fények, az illatok, a készülődés varázslatossá teszi a világot. Készítettem ajándékkísérő kártyákat, amik az akvarellfestményeimből és tollrajzaimból készülnek.

A gyerekeknek készült Mikulás levélszett, amiben van egy levél a Mikulásna,k és van egy, ami tőle jön. Amibe mindent le lehet írni a gyerekekről, amivel egy kicsit elhozzuk nekik idén a Mikulást.

Ezenkívül készült nekik még mikulásos és angyalos függönyelkötő.

Idén különösen fontosnak tartom, hogy mindenki valami igazán személyeset tudjon adni a szeretteinek, erre tökéletes ajándékötletek a kinyitható képek. A kézzel írt levél írásáról szinte teljesen leszoktak az emberek, jó lenne ezt egy kicsit legalább karácsonykor visszahozni. Azt gondolom, egészen mást és máshogyan írunk papírra, mint egy üzenetben vagy szóban. Ezek a képek az akvarellfestményeimből készült printek, amik örökre megmaradnak – bennük egy fontos levéllel. Én magam biztosan adok ilyet a családomnak, és szerintem rejtek bele rajzocskát is, fotót is.

PandArte

Olvass tovább!