Az év virága 2021-ben meghozza a pozitív érzéseket, amikre szükségünk van

2021. január 04.
A békét és derűt árasztó nyílgyökér (Maranta leuconeura) lett a 2021-es év szobanövénye. Tökéletes választás egy olyan időszak után, amikor mindannyiunknak szüksége van a pozitív hullámokra és a vidámságra.

Miután a Pantone Intézett megnevezte a 2021-es év színét (illetve ebben az esetben színeit), nem maradhatott tovább az sem titokban, hogy mi lesz az év szobanövénye: a nyílgyökér (Maranta leuconeura).

maranta-nyilgyoker-ev-viraga

A nyílgyökér arról kapta angol nevét (imádkozó növény), hogy éjszakára sötétzöld levelei összecsavarodnak, így olyan, mintha imádkozó kezek lennének. A levelek erezete látványos halszálka mintázatban fut, különlegességét pedig az alsó felének szemet gyönyörködtető vörös mintázata adja. 

„A nyílgyökér emlékeztet minket arra, hogy milyen fontos a hála, és milyen messzire vihet – mondta Alfred Palomares, az év növényét kiválasztó bizottság vezetője. – A hálát és a tiszteletet szimbolizálja a Maranta leuconeura, amelyet azért választottunk a 2021-es év növényének, hogy megtestesítse az egészségesebb, sikeresebb új évbe vetett hitünket, reményeinket.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim 🌱 (@plant.principle)

A nyílgyökér ráadásul nemcsak szép, de könnyen kezelhető növény is, emellett a helyiségek levegőjét is tisztítja. Legjobban a világos helyeket kedveli, ám a direkt napfénytől óvni kell, inkább az árnyékba helyezzük, ha választani kell. A földje mindig legyen nedves, ám a túlöntözéstől óvakodjunk. Kedveli a magas páratartalmú helyeket, így különösen a téli hónapokban figyeljünk a párásításra.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash