Karrier kendőzetlenül? – Szókimondó karrierpodcast indult nőknek

2021. január 16.
Ismerős az érzés, mikor a barátnőddel egy pohár bor mellett beszélitek ki a munkában történteket? A Job, csajok satöbbi egy újonnan induló, fiatal, céltudatos nőknek szóló karrierpodcast, amely pont ezt a hangulatot idézi meg. A podcast olyan rendhagyó, karrierrel kapcsolatos témákat dolgoz fel, amik sokakat foglalkoztatnak, de kevesen vállalják fel, hogy nyíltan beszéljenek róluk.

A Job, csajok satöbbi háromhetente jelentkezik majd új epizódokkal, amikben hírességek helyett a hétköznapi munka világában helytálló, hús-vér nők mesélnek saját tapasztalataikról, büszkeségeikről, félelmeikről, és arról, milyen kihívásokkal jár ma nőként a munkában és a magánéletben is sikeresnek lenni.

A nyitóepizódban arról hallhattok, hogy a nők egy része a munkahelyén hajlamos pletykákkal, rosszindulatú megjegyzésekkel, vagyis indirekt agresszióval megnehezíteni női kollégái mindennapjait. Kiderül, miért alakult ez ki, mit tehetünk, ha minket próbálnak szabotálni, és hogyan vehetjük észre, ha – akár nem is tudatosan –, de mi is hátráltatjuk valamelyik kolléganőnket.

„Amellett, hogy kiállunk a női esélyegyenlőségért, és elvárjuk, hogy a szűkebb és tágabb környezetünk is eszerint cselekedjen, fontos, hogy néha magunkba is nézzünk, és feltegyük a kérdést: biztos, hogy megadom azt a tiszteletet más nőknek, amit én elvárok magammal szemben? Ez inspirálta az első epizód témaválasztását” – mondta el a podcast házigazdája, Sziget Ágnes, aki több mint 10 éve foglalkozik már HR kommunikációval és karrierépítéssel.

A Job, csajok satöbbi első epizódja – amelynek vendége dr. Bogdándi Virág vegyész/gyógyszeripari üzleti elemző – már elérhető a Spotify és az Anchor felületén, még több érdekesség pedig a podcast Instagram-oldalán olvasható.

Olvass tovább!