A járvány diktálja 2021 színtrendjeit

2021. január 31.
A járvány miatti megpróbáltatások után sokaknak az idei év is a személyes életterekben indult – legyen szó tanulásról vagy munkáról, az új év első hónapjaiban minden bizonnyal továbbra is a „megszokottnál” több időt töltünk otthon. Éppen ezért az sem meglepő, hogy a lakberendezés színtrendjei is ehhez az új élethelyzethez alkalmazkodnak, azaz egy olyan semleges, naturális, visszafogott és meleg árnyalatokat felsorakoztató színpaletta kerül előtérbe, amely támogatja a lelket, nyugalmat teremt és türelemre ösztökél.

Légy optimista – okker a láthatáron!
Nagy eséllyel hódít majd 2021 első felében a halvány okkersárga – amely nemcsak a szürke, borús hétköznapokat tölti fel élettel, de reményteljes fényt vet az év második felének pozitív alakulására is. Egy igazi menő árnyalat ez, amely nem vakít, nem rikít, nem túl sok, de nem is kevés – amely talán épp azt a bizakodást fordítja le a színek nyelvére, amelyre jelenleg a legnagyobb szükség van a kedélyállapotunkra oly nagy hatással lévő otthoni környezetben. Ez a kiegyensúlyozott, legkevésbé sem tolakodó árnyalat elég neutrális ahhoz, hogy harmóniába lépjen az enteriőr már meglévő anyagaival, színeivel és textúráival, míg melegségével felemelő asszociációkat kelt. Tónusai nemcsak egymással, de szürkékkel, földszínekkel, sőt vibráló sárgákkal és mélyebb színekkel is jól kombinálhatók – az okker önmagában vagy más színekkel a különböző stílusú lakások falfelületeinek is derűlátó olvasatot adhat. 

2021-trend-falfestek-koronavirus

Fények játéka a falakon

2021-ben sokkal inkább a komfort, mint a tökéletesség kapja a főszerepet. Mivel előreláthatólag az év első felében (is) sokat leszünk otthon, lesz alkalmunk megfigyelni, hogy a nap során a – természetes és mesterséges – fények miként alakítják a különböző tereket és hangulatokat. A tapasztaltakat kreatív módon, a falfestésben is kamatoztathatjuk. Például egy szürkés pasztellárnyalathoz társíthatunk egy okkersárga vagy terakotta színfoltot, csíkot – amellyel „megjeleníthetjük” a fényt a falon. Ha ehhez nincs érkezésünk, egyszerűen csak csodáljuk meg a falra vetett fények és árnyak játékát – érdemes a kis szépségeknek is kellő figyelmet szentelni!

Neutrális és élénk színtársítások
A téli hónapokban amúgy is vágyunk a feltöltődésre – kevesebb a napos órák száma, 2021 elején korlátozott lehetőségeink miatt pedig még több időt töltünk el a négy fal között. Tegyük ezt minél élvezetesebbé, inspirálóbbá: frissítsünk fel egy semleges falszínt némi vidámsággal, egy élénkebb árnyalat használatával: például egy hamuszürke szobában egy-egy napsárga színfolt felfestésével fejezzük ki a bennünk rejlő életerőt. Az ilyen kis újítások nemcsak izgalmasabbá teszik a hétköznapokat, de optimizmussal is áthatják környezetünket – amire továbbra is nagy szükségünk van.

Időtlen naturális árnyalatok

A naturális színek sosem mennek ki a divatból – főleg egy olyan időszakban, amikor a megszokottnál is jobban felértékelődik az utazás, a természettel való kapcsolódás vágya. A földszínek – bézsek, barnák, csontszínek – mellett használjunk olívazöldet, kisebb felületeken akár mélyzöldet is, főként azokban a helyiségekben, ahol a legtöbb időt töltjük, ahol a szellemi aktivitás is teret kap. A zöldek kiváló szolgálatot tehetnek egy újdonsült home office-ban vagy akár egy tanulósarokban – hiszen segítik a kreatív gondolatok megszületését és a pozitív gondolkodás elősegítését.

2021-trend-falfestek-koronavirus

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékek továbbra is vezető szerepet töltenek be a magyar piacon. A termék töretlen népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós. A Poli-Farbe Platinum csepegésmentes, illatosított, és nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A kiváló receptúra 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2018-ban pedig Az Év Terméke lett beltéri falfesték kategóriában. A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékek jelenleg 64 készre kevert színben állnak rendelkezésre.

Olvass tovább!