Kókuszos rizspuding rebarbarakompóttal

2021. március 25.
Készítsetek isteni rebarbarakompótot, és tegyétek vele különlegessé a hagyományos recepteket – például ezt a könnyű rizspudingot!

A rebarbara csodás, rózsaszín szárai már külsejükben is a tavaszt idézik, enyhén kesernyés, karakteres íze pedig rengeteg receptnek jól áll – készülhet belőle saláta, de többnyire desszertekben találkozunk vele. Az alábbi édességben ugyan látszólag csak mellékszereplőként, kompót formájában tűnik fel, de a semleges, krémes kókuszos rizspuding mégis megengedi, hogy a recept sztárja legyen. Ha elkészítjük a kompótot, nyugodtan duplázzuk meg az adagot, hiszen rengetegféle módon felhasználhatjuk, akár csak egyszerűen a reggeli pirítósra kenve is!

rizspuding-rebarbara-edesseg-recept

Hozzávalók:

A rizspudinghoz:

  • Egy konzerv (280 gramm) kókusztej
  • 300 gramm édes sűrített tej
  • 200 gramm arborio (vagy más rövid, kerekszemű) rizs
  • 170 gramm zsíros tej
  • 1/2 tk. őrölt fahéj

A rebarbarakompóthoz:

  • 4 szár (kb. 250 gramm) rebarbara, felkockázva
  • 100 gramm kristálycukor

Elkészítés:

  1. A rizspudinghoz egy közepes lábosban keverjük össze a kókusztejet, a sűrített tejet, a sima zsíros tejet, és szórjuk bele a fahéjat.
  2. Öntsük bele a rizst, és közepes lángon főzzük kábé 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kompóthoz egy kisebb lábosban kezdjük el forralni a rebarbarát a cukorral, míg a növény megpuhul és a cukor hatására levet ereszt. 10-15 perc alatt elkészül.
  4. Tálaláshoz a rizspudingot halmozzuk kis pohárkákba, locsoljuk meg gazdagon a kompóttal, esetleg szórjuk meg a tetejét pirított magokkal.

Forrás: PureWow Fotó: GettyImages

Olvass tovább!