Zöldségekből készült zsírkrétákkal lehet környezetbarát a rajzolás

2021. április 01.
A porított zöldségekkel színezett, teljesen növényi alapú zsírkréták nemcsak környezetbarátok, de a gyerekek szempontjából is biztonságosabbak.

Egy japán édesanya, Naoko Kimura megelégelte, hogy a gyerekének vásárolt zsírkréták és filcek tele vannak káros kemikáliákkal, ezért úgy döntött, olyan rajzeszközöket készít, amik az egészségre és a környezetre sem károsak. Növényi alapú zsírkrétáit stabilizált rizskorpából és rizskorpaolajból készíti, majd különböző porított zöldségek segítségével állítja elő a színeket. A keverékbe biztonságos ételszínező is kerül az extra pigmentáltságért, de Kimura ennek mennyiségét szigorúan a színezőanyag egyharmadára limitálja.kornyezetbarat-zsirkreta-zoldsegek-lebomlo-gyerekek

 

A spéci zsírkréták gyártása így teljesen zero waste és környezetbarát, miközben már egészen kicsi gyerekeknek is biztonságosan odaadhatóak. A készlet mellé kedves, zöldség-gyümölcs tematikájú színezőkártyákat is készítettek, hogy így edukálják a gyerekeket a környezetvédelem fontosságáról.

kornyezetbarat-zsirkreta-zoldsegek-lebomlo-gyerekek

kornyezetbarat-zsirkreta-zoldsegek-lebomlo-gyerekek

A különleges projekt egyelőre Kickstarteren gyűjt, hogy beindulhasson a zsírkréták tömeggyártása.

Olvass tovább!